E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya ithalat yasağına devam ediyor---

Rusya ithalat yasağına devam ediyor

Rusya ithalat yasağına devam ediyor
22 Şubat 2017 - 08:18 borsagundem.com

Putin, turunçgiller, mandalina, şeftali, nektarin, erik ve sloe ambargosunun kaldırıldığını açıkladı. Domates, elma, çilek, kabak, kabak ve en çok kanatlı ürünlerinin ithalatı hala yasaklanmış durumda.

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi Rosselhoznadzor, Moskova'nın yakın gelecekte kısıtlamalara tabi olan Türk ürünlerinin ithalatına izin vermeyi planlamadığını bildirdi.
Rosselhoznadzor Başkanı Sergey Dankvert, İzvestia gazetesine yaptığı açıklamada, "Ürünlerin bir kısmının ithaline zaten izin verilmiş, diğeri ise bizim tarafımızdan ve Rusya hükümeti tarafından
yasaklanmıştır. Türk şirketleri için Rus piyasasına erişiminin kitlesel olarak açılması söz konusu olmayaacak" diye konuştu. Dankvert, hali hazırda bazı yasaklı ürünlerin Rusya'ya Mali veya
Uganda gibi üçüncü ülkeler üzerinden ulaşmakta olduğuna da işaret etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10 Ekim 2016'da taze ve kurutulmuş turunçgiller, mandalina, şeftali, nektarin, erik ve sloe ambargosunun kaldırıldığını açıkladı. Domates, elma, çilek, kabak, kabak ve en çok kanatlı ürünlerinin ithalatı hala yasaklanmış durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)