E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya dolardan vazgeçmeye yönelik gizli plan yapıyor---

Rusya dolardan vazgeçmeye yönelik gizli plan yapıyor

Rusya dolardan vazgeçmeye yönelik gizli plan yapıyor
16 Ekim 2018 - 12:39 borsagundem.com

Rusya Maliye Bakanı Aleksey Moiseyev, hükümetin dolardan vazgeçmeye yönelik planının ayrıntıları üzerinde çalışmaya devam ettiğini ve planın gizli kalacağını söyledi

Rusya bu ayın başında açıklanan dolardan vazgeçme planının ayrıntıları üzerinde çalışıyor. Programla Rus ihracatçılar için dolar yerine rublenin kullanılmasının daha faydalı olması amaçlanıyor.

Reuters'a konuşan Rusya Maliye Bakanı Aleksey Moiseyev, Maliye, Ekonomik Kalkınma bakanlıkları ve Rusya Merkez Bankası'nın dolardan vazgeçme planının ayrıntıları üzerinde çalışmaya devam ettiğini, planın henüz Başbakan Dmitriy Medvedev'e sunulmadığını söyledi. 

Moiseyev, "Plan henüz başbakana sunulmadı. Teknik birimler arasında bazı fikir ayrılıkları var, bu farklılıkları hızla çözeceğiz ve umarım hükümet yakında planı inceleyecek" dedi.

'SADECE RESMİ KULLANIM İÇİN'

Planın hükümet tarafından incelenme aşamasından sonra yayınlanıp yayınlanmayacağı sorusunu yanıtlayan Moiseyev, "Hayır, plan sadece resmi kullanım için" ifadesini kullandı. 

Moiseyev, plan çerçevesinde Rusya vatandaşlarının dolarla borçlanmaları yasaklanmasının istenmediğinin, ancak Merkez Bankası'nın ruble ile olan borçlanma işlemlerini dolarla olanlardan daha kârlı hale getirmeyi planladığını aktardı.

Rus VTB Bankası CEO'su Andrey Kostin, ulusal para birimi kullanımına geçiş için ‘4 adımda dolardan vazgeçme planı' önermişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de planı desteklediğini söylemişti. Rusya hükümeti Kostin'in planı üzerinde çalışıyor.(Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burak17 Ekim 2018 04:40

    Venezuella dolardan çıktı ülkelerinde , ticarette hiç bir şekilde dolar kullanmayacaklar.Yani bu domino taşları gibi yakında iran da katılır.Rusya büyük ihtimalle doğru zamanı bekliyor yakında o da doları bırakabilir.Türkiye beklemede eğer dolar aşırı değer kazanırsa yarı yarıya doları bırakabilir.Abd sonunda dünyada terkedilmişliğe doğru gidiyor.

  • Sedat yalçın 16 Ekim 2018 21:33

    Kamuda çalışıp emekli olmayan,devletin sırtına yük olan memurlarında derhal emekli edilmesi gerekiyor,eli titriyor klavye tuşuna basarken. Ayrıca bu zamana kadar ak partiye oy vermemiştim bundan sonra vereceğim,daha önce verenlere inat,sizler hak ettiniz bunu.

  • Money Talks16 Ekim 2018 15:38

    O şekilde olmaz, Çin Rusya Hindistan İran Türkiye ekonomik büyüklüğüne göre % 50 yerel paralarina dayalı kalan % 50 de azalan şekilde altın gümüş elmas platin bakır kombinasyonlu madenlere dayalı ortak kurulacak para otoritesi kontrolünde yeni para birimi oluşturmalı eldeki ABD hazine bono tahvil vb satılıp yeribe dayanak madenler alinarak ortak kasaya konulmalı ve ortak ülke kere çekim hakları taninmali vs vs vs kim anlayacaksa bunu.

  • ASAP16 Ekim 2018 15:16

    Dünya ticaretinde bir iki ülkenin bile dolardan çıkması çok şeyi değiştirir ve zaten bu mutlaka olacak. Yıllardan beri Amerikan emperyalizmi diye bağrırken aramızdan bazı şapşal solcu görünümlelerin bunu küçümsemesi hayret verici. ABD hegomonyasının yıkılmaya başlamsı burdan olacak. Bir örnek bile övülmeli.

  • Mehmet16 Ekim 2018 14:18

    ya hu şuna "gizli" deyip insanların aklıyla alay etmeyin...

  • muhalif16 Ekim 2018 13:54

    dünya ticaretinin %60 dolar %20 si euro geriye kalanlar ise yerli para vazgeçse ne olur geçmese ne olur