E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRabobank'tan Türk Lirası yorumu---

Rabobank'tan Türk Lirası yorumu

Rabobank'tan Türk Lirası yorumu
19 Eylül 2018 - 11:12 borsagundem.com

Rabobank stratejisti Matys, Türkiye piyasalarının yeniden cazip hale gelmesi için 3 koşulun oluşması gerektiğini belirtti

Babobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, Türk Lirası'na ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Gelişen piyasalardaki satışlara değinen Matys henüz dibin görülmediğini söyledi.

Matys gelişen piyasa algısının değiştiğini belirterek "ABD - Çin ticaret savaşları gelişen piyasa hisse senetlerini etkiledi. Ticaret savaşları var, Fed faiz artıracak, dolar da desteklenecek. Şu an için gelişen piyasalarda sürdürülebilir toparlanma beklemiyorum, henüz dibi gördüğümüzü düşünmüyorum" diye konuştu.

Türkiye piyasalarının yeniden cazip hale gelmesi için 3 koşulun oluşması gerektiğine dikkat çeken Matys şunları söyledi; "Birinci olarak yeterince sıkı para politikası. Merkez Bankası beklentinin üstünde, yeterli bir faiz artış yaptı.

İkincisi mali politikalar...Yarın açıklanacak OVP'de mali politikanın sıkılaşmasına dair sinyal bekleniyor. Üçüncü bileşen ise diplomatik gerilimin sona ermesi. Bu 3 bileşenin gerçekleşmesi durumunda Türk varlıkları daha çekici olabilir" diye konuştu.

"TL'YE KARŞI ATAKTA ABD İLE GERİLİM EN ÖNEMLİ ETKEN"

Türk Lirası'ndaki değer kaybında en önemli gelişmenin ABD - Türkiye arasındaki gerilim olduğunu belirten Matys "ABD'li rahip Brunson hikayesi yakından izlenecek. Son 12 aydır piyasalar zaten ekonomi fazla ısındığı için endişeliydi. Çift hane enflasyon var. İç ve dış faktörler birikti ve bu Lira'da satışlara sebep oldu. " yorumunu yaptı.

Matys TL'nin değerinin altında olduğunu, bahsettiği 3 konuda ilerleme olduğunda %10 - 15 arasında değer kazanabileceğini söyledi "Ancak 6 seviyesinin altına ineceğini düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz19 Eylül 2018 12:07

    önünden ye nazi bozuntusu banka sanamı kaldı bizim derdimiz çakal .

  • yiğit19 Eylül 2018 11:42

    doğru ve ilave gerekir yap işlet devret büyük yatırımlar 5 sene durdurulmalı ihraç malarındaki ithal girdiler yerli üretme dönmeli alt sanayi kobiler desteklenmeli 3- döviz alım satım aralığı büyütülmeli ithalatçı dövizi zor almalı halk ta ve burdan fon oluşturularak ihracatçı desteklenmeli. 4-özel sektör devlet birlik olmalı karma ekonomi uygulanmalı özel sektörün yatırım yapmadığı yerlere devlet girmeli ab nin dayatması kalkmalı Atatürk ten beri yapılan yatırımlar kelepir fiata satılmamalı 5- ben yaptım adım yaşasın projeler yapılmasın GAP canlandsırılmalı arziler satılmamalı 10 sonraya

  • Hasan19 Eylül 2018 11:23

    %10-15 değerlenme bekleyip 6 nın altına inmez diyorsa doların olması gereken yer 7 TL olarak mı hesaplamış?