E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRabobank'tan kritik TL tahmini---

Rabobank'tan kritik TL tahmini

Rabobank'tan kritik TL tahmini
23 Mart 2018 - 14:42 borsagundem.com

Rabobank raporuna göre Türk Lirası'ndaki düşüş devam ederse Merkez Bankası “acil durum faiz artırımı”na gitmek durumunda kalabilir

Rabobank'ın Cuma günkü Küresel Ekonomi ve Piyasalar raporunda, Merkez ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) piyasalarına ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

Raporda, “Önemli ölçüde darbe alan Türk Lirası hariç CEEMEA paraları, küresel hisse senetlerindeki satış dalgasına karşı etkileyici derecede direnç göstermeyi sürdürüyor.” ifadesi yer aldı.

Buna karşın Rabobank'a göre CEEMEA paraları üzerinde satış baskısı, ABD Başkanı Donald Trump'ın dış ticaret ilişkin korumacı politikalarının etkisiyle güçlenmeye hazırlanıyor.

Bankanın raporunda “Dolar/CEEMEA paraları ve euro/CEEMEA paraları paritelerinde kısa vadede yukarı yönlü pozisyonlanmayı tercih ediyoruz.” dendi.

Türk Lirası'yla ilgili olarak, “Lira düşmeye devam ederse, TCMB 25 Nisan'daki politika toplantısını bekleyemeyebilir ve gelecek haftalarda 'acil durum faiz artırımı'na gitmek veya en azından niyetini sözlü olarak ifade etmek durumunda kalabilir.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim24 Mart 2018 08:25

    Turkiyemizde ekonomi serbest degil mi ne diye oraya buraya karisiyonuz faizide dovizide piyasa belirlesin

  • Okie Dokie23 Mart 2018 18:54

    Ne faiz artışı yav. Tüm paramızla dövizdeyiz. Her 1 kuruş artışında 10 bin TL kazanıyoruz. Faizler daha da düşmeli. Bizim gibi döviz sahipleri zenginleşmeli. Asgari ücretli aç kalacak belki ama yapacak bir şey yok. Ekmek yoksa pasta yiyiniz.

  • uzman hüseyin23 Mart 2018 15:24

    acil bir ekonomik kurul oluştuurlmalı ve başarılı ekonomist Babacan başına geçmeli.. ayrıca borsadan başlanarak zarar açıklayan şirket yöneticvileri**(şirketin sadece yöneticileri incelemeye alınmalı )Devleti zarara uğratan bu yöneti,ciler servetlerini muazzam artırma yolunda**

  • HASAN TOSUN23 Mart 2018 15:03

    faize değil acil % 50 revalasyon yapılmalı,erbakan olsaydı yapardı,tayyip erdoğan yanlış yönlendiriliyor,faiz zaten enflasyonun altında,enflasyonu körükleyen faiz değil dövizde çıkış,sabit kura geçilmeli, 2 tlye revüle edilmeli,maliye döviz tavan fiatını belirlemeli,başka çare yok,yoksa gidiş vahim