E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda risk iştahı devam ediyor---

Piyasalarda risk iştahı devam ediyor

Piyasalarda risk iştahı devam ediyor
11 Ekim 2017 - 11:34 borsagundem.com

Fed'in faiz artırma ihtimalinin yükselmesine rağmen yatırımcılardaki risk iştahı sürüyor

Fed’in bilanço küçültme operasyonuna başlayacağını açıklaması ve aralık ayında bir faiz artışı daha yapılabileceği mesajını vermiş olmasına karşın, piyasalardaki risk iştahı terse dönmüş değil. Fed’le birlikte Kanada, İngiltere ve Avrupa’da da söylemlerin şahinleşmesi, bu ülkelerdeki faizleri artırmaya başladı. Şuana kadar etkileri sınırlı kalsa da gelecek aylar için bu durum gelişmekte olan ülkeler için risk oluşturmaya devam ediyor. Gelişmiş-gelişmekte olan ülke piyasaları ayrışmalarını hızlandırabilir.

Para politikalarındaki sıkılaşma adımlarının yanında jeopolitik ve siyasi gelişmeler sürpriz şoklar oluşturabilir. Piyasalar şuana kadar bu riskleri fiyatlamamayı tercih etti. Volatilite son yılların en düşük seviyelerine geriledi. Volatilitenin uzun süre düşük kalması piyasaların doğasına aykırı.
Türkiye’de yüksek büyüme temposunun yılın geri kalanında da devam etmesini ve yıllık büyüme oranının %5,4 civarında gerçekleşmesini bekliyoruz. Yüksek büyüme hızlarının yan etkisi olarak takip ettiğimiz cari açık ve bütçe açığında gelinen seviyeler kriz gerekçesi sayılabilecek seviyelerden uzak olsa da Hazine’nin borçlanma gereksinimindeki artış, özel sektörün borçlanma maliyetlerini de olumsuz etkiliyor. Gelecek 3 yıl için öngörülen %5,5’lik büyüme hedefinin enflasyon, ikiz açık ve faizler üzerindeki yan etkileri takip edilecek.

BIST’in emsallerine ve tarihsel ortalamalarına kıyasla daha iskontolu görünmesinin temel sebebi bankacılık endeksinin düşük çarpanlarla fiyatlanması. Bankacılık endeksinde bu trendi kısa vadede tersine çevirecek bir beklenti yok. Bu nedenle zirvelerin görüldüğü 110 bin civarındaki rakamlarda yüksek iskontodan bahsetmek çok mümkün değil. Buna karşın yakın coğrafyamızdaki jeopolitik riskler kontrol altında kaldığı sürece, yurt dışı piyasalardan bağımsız bir satış yaşanmasını gerektirecek bir pahalılık da söz konusu değil. Bu durum yılın son bölümünde dalgalı yatay bir kanal görünümü oluşmasına neden olabilir. Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)