E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda gözler referandumda olacak---

Piyasalarda gözler referandumda olacak

Piyasalarda gözler referandumda olacak
23 Haziran 2016 - 08:34 borsagundem.com

A1 Capital;"Brexit ile ilgili gün boyunca gelen akışı yakından takip ediyor olacağız"

"BREXIT" BAŞLIYOR

Dün, ilk seansta kademeli olarak oluşan satış baskısı sonrası ikinci seansta yatay hareketlenmelerle seyrine devam eden BİST100 Endeksi, %0,34'lük bir düşüşle 77.267 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştirdi. Bugün ve yarın ise yurt dışı gelişmelere bağlı olarak Endeksin seyrinde en etkili olacak gelişme kuşkusuz ki Brexit olacak.

Bugün, İngiltere'nin AB'den ayrılıp ayrılmayacağı sorusuna cevap olacak olan Brexit Referandumu oylaması başlıyor. Bu konu hakkında oldukça fazla veri ve haber akışı olmasından dolayı bir bilgi kirliliğinin de meydana geldiğini belirtelim.

Fakat en son yapılan anketlere göre AB'den çıkma taraftarı olanların sayısında bir artış söz konusu. Piyasalarda yapılan fiyatlamalarınsa çıkan bu sonuçla ters yönde olduğunu söyleyebiliriz. Altın fiyatlarında meydana gelen günlük geri çekilmelerin devam etmesi, bir bakıma bu durumu özetler nitelikte.

Brexit'in gerçekleşmesi durumunda ise ülkeleri doğrudan ve dolaylı yoldan etkisi altına alabilecek etkenler ve dolayısıyla da endişe duyulan ana konu başlıkları "Uluslararası Ticaret Anlaşmaları ve Mevcut Ülke Pazarlarında Değişiklik" olmakta.

Ortak görüş ise bu durumun Türkiye'ye etkisinin öncelikle kur kanadında negatif, fakat kısa süreli olacağı yönünde.

Diğer yandan böyle bir durumun gerçekleşmesi ihtimalinde uzun vadede etkilerinin çok net bir şekilde görülebileceğini, hatta domino etkisi yaratabilme potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz.

Dünyanın Ekonomik/Siyasi düzeninde meydana gelebilecek değişimler, Avrupa Birliği içerisinde diğer ülkelerinde zamanla İngiltere vari davranabilme ihtimalleri, yeni anlaşmalar, yeni ilişkiler gibi birçok maddeyi bu senaryonun içinde barındırmak mümkün.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 23.06.2016

 Bugüne baktığımızda Avrupa PMI, ABD PMI ve ABD İşsizlik dataları öne çıkan verileri oluştururken, yarına kadar Brexit ile ilgili veri akışı diğer gelişmeleri geri planda bırakacak gibi görünmekte. Dolayısıyla bu yönde gün boyunca gelen akışını yakından takip ediyor olacağız.

Günün önemli şirket haberleri - 23.06.2016


Rehberlerimiz Altın, Dolar Endeksi, Euro/Dolar, AB Ülkeleri Tahvil Faizleri, ABD 10 Yıllıkları, Dolar/TL ve BİST100 olacaktır.

Tekrardan Hatırlatalım. Bugün ve yarın oluşabilecek ani hareketlenmelere ve kâr satışlarına dikkat etmekte ve bu süreçte yola temkinli adımlara devam etmekte fayda görüyoruz.

 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Borsa İstanbul Brexit sonrası dalgalanabilir

 

Altın 1260 dolara gevşedi

 

İngiltere'nin AB'den ayrılması ECB'nin teşvik politikalarını artırır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)