E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1260 dolara gevşedi---

Altın 1260 dolara gevşedi

Altın 1260 dolara gevşedi
23 Haziran 2016 - 07:57 borsagundem.com

Altın düşüşünü sürdürerek 1260 doları test etti.Piyasalar bugünkü referandum sonuçlarını izleyecek

Bu sabah 9:00 itibariyle İngiltere'de referandum başlayacak. Tüm piyasaların gözü referandumda iken risk ortamının bu zaman dilimlerinde artması altın için tekrardan bir yükseliş fırsatı yaratabilir. Altın fiyatları, Brexit referandumunda AB'de kalma taraftarlarının arttığı yönündeki anketlerle  güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin azalması ile başlayan düşüşünü hafta başından beri sürdürüyor. 

Ons altın geçen hafta 1315 dolar zirvelerini  test ettikten sonra başlayan düşüşünü 1260 dolar seviyesine kadar sürdürerek yüzde 4 kayıp yaşadı. Şu saatlerde yüzde 0.25 eksi ile 1263 Dolar seviyesinden işlem gören ons altın referandum sonuçlarını bekleyecek.

Dün gece saat 24 itibari ile son bulan anket çalışmaları hafta boyunca farklı kamuoyu anketlerinin her iki kampın da önde gittiğini göstermesine karşın, bahis şirketlerinin AB'de "kalma" kampının daha güçlü pozisyonda olduğuna işaret etmesi ile piyasalarda risk algısını azaltmıştı. Bu durum güvenli liman olarak görülen altında satışlara neden oldu. Fed Başkanı Janet Yellen'da, Salı günü Senato'da yaptığı konuşmada, ekonomiye ilişkin temkinli bir duruş sergiledi.

İngiltere'nin AB'den ayrılması ECB'nin teşvik politikalarını artırır

 

Avrupa borsalarının yükselişle açılmaları bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)