E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada olumlu süreç devam edebilir---

Piyasada olumlu süreç devam edebilir

Piyasada olumlu süreç devam edebilir
29 Eylül 2016 - 08:32 borsagundem.com

A1 Capital, toparlanma eğiliminin bugün de gün içerisinde devam edebileceğini belirtti

Dün gerçekleşen MGK toplantısı sonrasında olağan üstü halin uzatılması tavsiyesi bugünün ana gündem maddesi. MGK toplantısından çıkan kararları özetlersek:
1)O halin uzatılması
2)Teröre alet olan belediyelerdeki işlemlerin devamı
3)Terör örgütlerine yönelik mücadelede kararlılık
4)15 Temmuzun demokrasi ve özgürlükler günü olarak anılması tavsiyesi oldu.

Bu kararlarla ilgili gelişmeler gündemin ana maddesi olmakla birlikte bir diğer gelişme ise TCMB Başkanı Çetinkaya'nın dün yapmış odluğu değerlendirmelerdi. Çetinkaya'nın yaptığı açıklamalarda öne çıkan detaylara baktığımızda;
1)Para politikalarının tek başına istikrarlı büyümeyi sağlayamayacağı vurgusu
2)Merkez Bankası sadeleşme sürecine devam ettiği merkezin asli görevinin enflasyon olduğu ancak bununla birlikte büyümenin de bu hedefiyle paralel olması gerektiği
3)Sağlam temellere dayanan Türkiye ekonomisinin orta ve uzun vadede olumlu yönde ayrışabileceğiydi.
Bu açıklamalardan çıkardığımız sonuç merkezin enflasyonla mücadelesi kadar büyümeye de odaklanılacak yeni adımlar atabilme ihtimalidir.

Avrupa cephesine baktığımızda ise kendisi ile ilgili haberlerin olumsuz etkilediği Deutsche Bank'tan bir açıklama gelmezken, basında yer alan haberlerde Deutsche Bank'ın yaşadığı sıkıntıların giderilmesine yönelik adımların atılabileceğine dair haberler ve Draghi'nin bu konuya değinmese bile bunu destekler nitelikteki açıklamaları piyasa üzerindeki baskıları azalttı.

Draghi açıklamalarında;
1)"Euro bölgesi ya da Almanya ekonomisinde herhangi bir aşırı ısınma görmüyoruz." dedi.
2)Bankaların düşük karlılığında ana faktörün AMB'nin genişlemeci para politikası olmadığı vurgusu yaptı ve ekledi "Avrupa Birliği olarak ihtiyacımız, aldığımız önlemlerin tüm etkilerini geliştirebilme izni". Draghi ayrıca "Biz doğru yolda ilerliyoruz, artçı şoklar olacaktır. Bu, bizim politikamızın yanlış olduğu anlamına gelmez." dedi.

Bugüne baktığımızda MGK karalarıyla birlikte günün ikinci yarısında gelecek olan Amerika büyümme rakamı ve Yellen'in bugün de gerçekleştireceği konuşmasında değineceği konu ve konu başlıkları takip edilecek. Küresel piyasaların OPEC'in dün Cezayir'de yaptığı gayrı resmi toplantıda günlük petrol üretimini düşürme kararı pozitif yansıdı. Petrol üretiminin düşürülmesi 2008 yılından bu yana gerçekleşen ilk radikal karar oldu. Böylece günlük üretim 32,5 ile 33 milyon varil aralığına düşürülecek. İran ise üretim konusunda herhangi bir kısıtlamaya gitmeyecek.

Moody's kararı sonrasın da üzerindeki satış baskısını ve olumsuz eklileri atmaya çalışan BİST100 endeksinde ise tek dikkat çektiğimiz 77.777 önemli bir eşik olmaya devam ediyor.
Dolarda ve yurt dışında olumsuz bir gelişme olmadığı takdirde endeksin geniş bant aralığı 77.500 - 80.000 olurken 78.000 ve üzerindeki kademeler gün içerisinde test edilse bile önemli direnç noktaları olmaya devam ediyor.

Bankacılık sektöründe Moody's'in yapmış olduğu değerlendirmeler sonrasında bankacılık sektöründe yaşanan kısa duraksama sonrası toparlanma eğilimi bugün de gün içerisinde devam edebilir. Bu durum, endeks için söylemiş olduğumuz seviyeleri test etmemizi sağlayabilir. Bugünün rehberleri Dolar/TL, petrol ve Türk tahvilleri olacaktır.

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

4 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

 

Günün önemli şirket haberleri - 29.09.2016

 

MGK'da OHAL uzasın tavsiyesi

 

Alternatif piyasalarda OPEC etkisi

 

Fed faizi yavaş ancak kesinlikle artırmalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)