E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed faizi yavaş ancak kesinlikle artırmalı---

Fed faizi yavaş ancak kesinlikle artırmalı

Fed faizi yavaş ancak kesinlikle artırmalı
29 Eylül 2016 - 07:53 borsagundem.com

Fed Başkanları'ndan Esther George ve Loretta Mester faizlerle ilgili açıklamalarda bulundular

Kansas City Fed Başkanı Esther George, Fed'in gösterge faizi "yavaş ancak kesinlikle" artırması gerektiğini söyledi. Kansas City'de Çarşamba günü düzenlenen br bankacılık forumunda konuşan George, "Tüketicinin güçlü kalmdığını, insanların işgücüne geri döndüğünü ve istihdamın arttığını görmeye devam etmeyi istiyoruz" dedi.

George, "Enflasyonun Birleşik Devletler'de düşük ve istikrarlı kalmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. George, faizin değiştirilmediği 20-21 Eylül'deki Fed toplantısında çeyrek puan faiz artırılması yönünde muhalefet etmişti.

FED Cleveland Başkanı Loretta Mester, "Ekonominin hedeflerimize orta vadede ulaşacağına yönelik veriler ışığında tedbirli davranmak, faiz oranını artırmak demektir." ifadesini kullandı. Mester, faiz artışını çok bekletmenin riskli bir hareket olduğunu söyledi.

Mester, Ohio eyaletinin Cleveland kentinde yaptığı konuşmada, Fed'in ülke ekonomisini korumak için faiz artırması gerektiğini söyledi. Faiz artışı için çok beklemenin ciddi riskleri olduğunu vurgulayan Mester, "Çok uzun süre beklersek, kendimizi iş gücü piyasasının sürdürülebilir seviyenin üstünde sıkılaştığı ve fiyat baskılarının aşırı yükseldiği bir durumla karşı karşıya bulabiliriz. Böyle bir durumda faizi çok hızlı yükseltmek zorunda kalarak, resesyon riskine yol açabiliriz." diye konuştu.

Mester, bu nedenle Fed'in tedbirli davranmasının beklemek yerine harekete geçmesi gerektiğini anlattı.

"Ekonominin hedeflerimize orta vadede ulaşacağına yönelik veriler ışığında tedbirli davranmak, faiz oranını artırmak demektir." değerlendirmesini yapan Mester, ABD ekonomisinin bazı şoklara karşı direncini koruduğu ve büyümenin gelecek birkaç yıl süresince yüzde 2 civarında dengeleneceği öngörüsünde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)