E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol, hisse piyasası için tehdit oluşturuyor---

Petrol, hisse piyasası için tehdit oluşturuyor

Petrol, hisse piyasası için tehdit oluşturuyor
22 Temmuz 2014 - 15:47 borsagundem.com

Petroldeki ani yükseliş küresel hisse piyasalarını etkileyebilir

Danimarkalı yatırım bankası Saxo Bank’ta başekonomist Steen Jakobsen, küresel hisse piyasalarının petrol fiyatlarında meydana gelecek ve ekonomik iyileşmeye köstek olurken hisse fiyatlarında büyük bir düzeltmeye neden olabilecek ani bir artışın yaratacağı risklere açık olduğunu söyledi. 

Geçen haftaki olaylardan sonra keskin bir şekilde artan jeopolitik riskin aşırı iyimser yukarı yönlü küresel piyasalarca büyük ölçüde görmezden gelindiğini belirten Jakobsen, "Jepolitik riski ölçmenin en basit yöntemi enerji fiyatlarına bakmaktır. Yüksekken ekonomiye artı bir yük, düşükken ise indirim getiren enerji bir makro ekonomi uzmanı için herşeydir,” diye konuştu.

Jakobsen, “Dünyada gerginliğin yükselişi henüz piyasayı etkilemiş değil ama uyarı işaretleri veriyor. Eğer şu anki alarm durumu yaz boyunca devam ederse daha yüksek enerji fiyatlarının sadece küresel ölçekte büyüme üzarinde değil, piyasalar üzerinde de ciddi bir etki göstereceğine emin olabilirsiniz," dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)