E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol stok verisi öncesi yükselişte---

Petrol stok verisi öncesi yükselişte

Petrol stok verisi öncesi yükselişte
23 Şubat 2017 - 08:05 borsagundem.com

Petrol fiyatları 2017 yılında stokların ilk kez düşeceği beklentisi ile yükselişe geçti

Petrol fiyatları, ABD'de özel sektörün açıkladığı Petrol stok verisinin düşüş göstermesi ve bunun da Perşembe günü açıklanacak olan resmi Petrol stok verilerinde 2017 yılının ilk düşüşünün olabileceğini işaret etmesinin ardından varil başına 54 dolara doğru yükseldi.

VadeliPetrol kontratları New York'ta yüzde0.9 kadar yükseldi. Fiyatlar Çarşamba günü, sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü'nün açıkladığı verilerin Petrol stoklarının geçen hafta 884,000 düştüğünü göstermesinin ardından kayıplarının bir kısmını geri aldı. Eğer Perşembe günü Enerji Enformasyon İdaresi'nin açıklayacağı veriler de benzer şekilde çıkarsa, resmi verilere göre stoklar 2017 yılında ilk kez düşüş göstermiş olacak. Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, stokların 3.25 milyon varil artış göstermesi bekleniyor.

Petrol New York'ta, OPEC ve diğer 11 üretici ülkenin küresel arz fazlasını azaltmak için üretimi kısmaya başlamasının ardından varil başına 50 doların üzerinde dar bir bantta işlem gördü. OPEC geçen ay üretim kısıntısı taahhüdünü yüzde 90 oranında uydu ve Total SA CEO'su Patrick Pouyanne, Perşembe günü yaptığı açıklamada, OPEC'in yüksek seviyelerde bulunan küresel stok üzerinde kayda değer bir etki sağlamak için üretim kısıntılarını anlaşmaya varılan süre olan altı ayımn ötesine taşıyabilceğini kaydetti.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Bu akşam açıklanacak olan resmi stok verisi muhtemelen daha etkili olacak," dedi ve "Resmi ve resmi olmayan stok rakamları arasındaki uyumsuzluğa rağmen, bu akşam açıklanacak veriye daha fazla ağırlık verileceğini düşünüyorum"şeklinde görüş bildirdi.

Nisan vadeli Batı Teksas Petrol ü (WTI),Nymex piyasasında, 50 sent yükselerek vaaril başına 54.09 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saatiile 10:49'da 54.07 dolara geldi. Kontrat Çarşamba günü 74 sent düşerek 53.59 dolara geriledi. Toplam işlem hacmi 100 günlükortalamanın yüzde 5 altındaydı.

Brent petorlü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 52 sent ya da yüzde 0.9 yükselerek varil başına 56.36 dolara kadar çıktı. Kontrat Perşembe 82 sent ya da yüzde 1.5 düşerek 55.84 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrol ü, ABD göstergesi WTI'akıyasla 2.25 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)