E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları pozitif yatay seyrediyor---

Petrol fiyatları pozitif yatay seyrediyor

Petrol fiyatları pozitif yatay seyrediyor
01 Temmuz 2016 - 08:23 borsagundem.com

Petrol fiyatları dün gelen kar satışının ardından pozitif yatay seyirde

Petrol fiyatları dün ABD’de azalan stokların etkisi ile yükselişinin ardından kar satışlarına maruz kaldı.

Brent Petrol dün 50.90 dolar seviyelerini test ettikten sonra akşam saatlerinde gelen satışla kapanışını 49.77 seviyesinden gerçekleştirdi. Yeni günde ise yüzde 0.58 artışla 50.01 seviyesinde yatay seyrediyor. NYMEX ise 49.60 seviyelerinden gelen satışlarla 48.33 dolardan kapandı. Yeni günde ise yüzde 0.58 artışla 48.61 dolar seviyesinde…

ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, global petrol piyasasının 2017 yılında dengelenmesini beklediğini söyledi. Pekin'de yapılan G20 enerji bakanları toplantısı sırasında Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Moniz, Al-Falih ile şu anda piyasada talepten daha fazla arz olduğu konusunda görüş birliğine vardıklarını ifade etti. Moniz ayrıca, Al-Falih'in Suudi Arabistan'ın atıl kapasitesini devam ettireceğini ve OPEC'in kısa vadeli piyasa ihtiyaçlarına yanıt vereceğine net bir şekilde ortaya koydğunu belirtti.

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, Arap hafif petrolünün Asyalı müşterilere Ağustos teslimi satış fiyatında indirime gitti. Aramco'dan yapılan açıklamaya göre Arap hafif petrolünün Asya'ya Ağustos ayı satış fiyatı Temmuz ayına göre 40 cent/varil düşürülerek Umman/Dubai ortalamasının 0,20 dolar/varil üzeri olarak belirlendi.     Arap hafif petrolünün Kuzeybatı Avrupa'dan müşterilere satış fiyatı ise Ağustos için artırıldı. Fiyat, Temmuz ayına göre 30 cent artışla Brent Ağırlıklı Ortalaması'nın 4,50 dolar/varil altı olarak tespit edildi.     ABD'ye petrol satış fiyatı ise Temmuz ayına göre 10 cent düşürüldü.

Citigroup VE HSBC havacılık sektörü hisselerinde hedef fiyat açıkladı

 

Avrupa borsalarının yükselişle açılmaları bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)