E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları düşüşün ardından 55 dolarda tutundu---

Petrol fiyatları düşüşün ardından 55 dolarda tutundu

Petrol fiyatları düşüşün ardından 55 dolarda tutundu
16 Kasım 2017 - 08:11 borsagundem.com

Petrol, ABD'de üretimin daha da artmasıyla 55 doların yakınında kayıplarına tutundu

Petrol, ABD'de ham petrol stoklarının beklenmedik bir şekilde artması ve üretimin rekor seyrini genişletmesiyle varil başına 55 doların yakınında kayıplarına tutundu.

Petrol vadelileri, son iki seans boyunca yüzde 2.5 düşmesinin ardından New York'ta yatay seyretti. IEA'nın açıklamasına göre, stoklar, ikinci haftada da artarken üretim, dördünce seferde de artarak otuz yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesi olan günlük 9.65 milyon varile ulaştı.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonom,st, Barnabas Gan, "Daha yüksek petrol fiyatları göz önünde bulundurulduğunda, ABD'de üretimin artması sürpriz olmadı" dedi ve "Petrolün bu kadar ralli yapmasının bir sebebi arz anlaşmasının 2019'a genişletilebileceği spekülasyonu" şeklinde konuştu.

Aralık vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), NYMEX piyasasında varil başına 55.34 dolardan işlem gördü ve Hong Kong saatiyle 11:11'de 1 sent yukarıda seyretti. Fiyatlar, Çarşamba günü 37 sentlik bir düşüşle 55.33 dolara gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)