E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları 46 doların altında---

Petrol fiyatları 46 doların altında

Petrol fiyatları 46 doların altında
24 Temmuz 2017 - 06:47 borsagundem.com

Petrol fiyatları, OPEC komitesinin toplantısı öncesi kayıplarını 46 dolar seviyesinin altında korudu

Petrol fiyatları, OPEC komitesinin küresel arz fazlasını azaltmak amacıyla imzalanan üretim kısıntısı anlaşmasına uyum konusunu görüşmek için toplanmasından önce, kayıplarını varil başına 46 doların altında korudu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, geçen hafta yüzde 1.7 düştükten sonra fazla değişmedi. Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, üretim kısıntısı anlaşmasından muaf tutulan Nijerya ve Libya'nın üretimlerinin sınırlanması konusu St. Petersburg'da pazartesi günü gerçekleştirilecek toplantının gündeminde olmayacak. Baker Hughes Inc.'nin verilerine göre, ABD'de aktif petrol sondaj kuyusu sayısı bir adet azaldı.

Petrol, artan küresel arzın Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve aralarında Rusya'nın da olduğu ortaklarının üretim kısıntılarının etkilerini gide bu durum receği endişeleri ile ayı piyasasında kalmaya devam ediyor. JPMorgan Chse & Co.'ya göre, bazı üyelerin üretim kısıntılarına uymayacağını açıklamasının ardınan domino etkisi riski ile birlikte, OPEC muhtemelen yıl sonuna doğru üretim kısıntısı taahhüdüne daha az uyacak.

Sydney'de CMC Markets analisti Ric Spooner, "Nijerya ve Libya son aylarda küresel Petrol arzının artmasının temeş kaynakları" dedi ve "Bu ülkeler üretimlerini çoğu kimsenin düşündüğünden daha hızlı erki seviyelerine getirdi. Piyasa son dönemde oldukça volatil, ancak fiyatlarda aşağı hareket bu noktada oldukça sınırlı" şeklinde görüş bildirdi.

Eylül vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 10 sent yükselerek, Hong Kong saati ile 11:05'te varil başına 45.87 dolara çıktı. Fiyatlar Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 33 altındaydı.

Eylül vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 16 sent yükselerek varil başına 48.22 dolara ulaştı. Fiyatlar geçen hafta yüzde 1.7 düştü. Küresel gösterge Brent Petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 2.35 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)