E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 5'inci haftayı da kayıpla kapatıyor---

Petrol 5'inci haftayı da kayıpla kapatıyor

Petrol 5'inci haftayı da kayıpla kapatıyor
23 Haziran 2017 - 07:46 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD ve Libya'da üretim artışlarının olumsuz etkisiyle üst üste beşinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi

Petrol fiyatları, ABD ve Libya'da artan üretimin OPEC ve ortaklarının arz kısıntılarının etkilerini gidereceği endişeleri ile, ayı piyasasına girmesinin ardından, üsst üste beşinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta fazla değişmedi ve haftayı yüzde 4.2 kayıpla geçmeye yöneldi. ABD'de ham petrol üretimi günlük 9.3 milyon varilin üzerine çıktı, Libya son dört yılın en fazla petrol üretimini gerçekleştiriyor ve tankerlerde depolanan petrol miktarı bu ayın başlarında 2017 yılının en yüksek seviyesine çıktı. OPEC öncülüğündeki üretim kısıntısı anlaşmasına uyumu izleyen bir komite, bu haftaki toplantı hakkında bilgiye sahip temsilcilere göre, mevcut kısıntıların daha da artırılması olasılığına yalnızca üstün körü bir dikkat ayırdı.

Petrol, New York ve Londra'da, küresel arzdaki artışın Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu diğer bazı üreticilerin arz kısıntılarının etkisini gidereceği endişeleri ile bu hafta ayı piyasasına girdi. OPEC öncülüğündki anlaşmanın başarısına ilişkin olumlu işaretler gördüğünü kaydeden Kuveyt Petrol Bakanı Issam Almarzooq, piyasaların kademeli olarak yeniden denge bulacağını söyledi.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCzrthy, "Her şey ABD üretiminden ve üretimin düşük petrol fiyatlarına rağmen artmasından kaynaklanıyor" dedi ve "Haftalık rakamlarda düşüş görmeye başlamazsak, Batı Teksas Petrolü (WTI) için 40 dolar civarındaki tabanı test etme tehlikesi var" şeklinde görüş bildirdi.

Ağustos vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 6 sent yükselerek, Hong Kong saati ile 09:47'de varil başına 42.80 dolara çıktı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 67 altındaydı. Fiyatlar perşembe günü, önceki üç seansta yüzde 4.9 düştükten sonra 21 sent yükselerek 42.74 dolardan kapandı.

Ağustos vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 7 sent yükselerek varil başına 45.29 dolara çıktı. Kontrat perşembe günü 40 sent yükselerek varil başına 45.2 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 2.49 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)