E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 50 dolar sınırında---

Petrol 50 dolar sınırında

Petrol 50 dolar sınırında
25 Mayıs 2016 - 07:03 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de petrol stoklarının düşeceği beklentisi ile yükselişini sürdürdü

Petrol fiyatları, ABD'de özel sektörün açıkladığı haftalık stok verisinin düşmesi ve buna bağlı olarak küresel arz fazlasının azalması ile birlikte yükselişini varil başına 50 dolara doğru sürdürdü.

Dün sabah 47.50 seviyelerinden açılış yapan brent petrol,öğleden sonra gelen alımlarla 49 dolar seviyelerine yükseldi. Bu sabah erken saatlerde 49.23 seviyesindeki seyrini koruyan petrol yüzde 0.32 primli işlem görmekte. NYMEX ise yüzde 1.28 artı ile 49.24 dolar seviyesi ile brent petrolden daha primli işlem görüyor.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Salı günü yüzde 1.1 yükseldikten sonra yüzde 1.5 daha değer kazandı. Amerikan Petrol Enstitüsü (API) verilerine göre, ABD petrol stoku geçen hafta 5.14 milyon varil düştü. Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) Çarşamba günü açıklayacağı petrol stok verisinin, analistlerin tahminlerine göre azalması bekleniyor. Kanada'da orman yangınından dolayı üretimi günlük 1 milyon varil düşüren petrol üreticileri yeniden üretime başladı.

Petrol yılın başlarında 12 senenin en düşük seviyesini görmesinin ardından, Nijerya'da ve ABD dahil OPEC dışı üreticilerdeki arz düşüşü ile birlikte küresel arz fazlasının azalacağı beklentisine bağlı olarak yüzde 85 yükseldi. Bloomberg'in anketine katılan 27 analistin bir hariç tümüne göre, Petrol İhraç Eden ülkeler Topluluğu (OPEC), 2 Haziran'daki toplantısında, Suudi Arabistan'ın rakipleri sıkılaştırma politikasına bağlı kalarak, muhtemelen bir üretim hedefi belirlemeyecek.

Melbourne'de IG Ltd. analisti Angus Nicholson, "API petrol stok verisi oldukça yukarı yönlü bir faktördü," dedi ve "Eğer EIA verileri de benzer çıkarsa, petrol 50 doları aşabilir. Asıl soru şu; stoklardaki bu düşüş Kanada'daki orman yangınından dolayı mı, yoksa mevsimsel olarak artan talepten mi kaynaklanıyor?" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)