E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları Kuveyt'te grevin sona ermesi ile düştü---

Petrol fiyatları Kuveyt'te grevin sona ermesi ile düştü

Petrol fiyatları Kuveyt'te grevin sona ermesi ile düştü
20 Nisan 2016 - 07:14 borsagundem.com

Petrol fiyatları, Kuveyt'te petrol işçilerinin üç gün süren grevi sona erdirmesinin ardından düştü

Petrol fiyatları, Kuveyt'te petrol işçilerinin OPEC'in dördüncü büyük petrol üreticisinde üretimi üç gün süreyle olumsuz etkileyen grevi sonlandıracaklarını açıklamasının ardından değer kaybetti.

Vadeli petrol kontratları New York'ta yüzde 2 kadar geriledi. Fiyatlar Salı günü, grevin Kuveyt'te petrol üretimini günlük 1.7 milyon varil kadar düşürmesinin ardndan yüzde 3.3 yükselmiş ve beş günde ilk kez yukarı yönde hareket etmişti. Çarşamba akşamı Enerji Enformasyon İdaresi tarafından açıklanacak olan ABD petrol stokları verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin emdyanına göre, geçen hafta 3 milyon varil artması bekleniyor.

Pazar günü Doha'da büyük üreticilerin üretimin dondurulmasına ilişkin yürüttüğü görüşmeler, Suudi Arabistan'ın aralarında anlaşmaya katılmayı reddeden İran'ın da bulunduğu diğer üreticilerin de katılmaması durumunda üretimi dondurmayacağı konusundaki ısrarını sürdürmesinin ardından başarısızlıkla sonuçlandı. Kuveyt'te petrol işçileri, petrol fiyatlarındaki düşüşler ile birlikte petrol ihraç eden ülkelerin sübvansiyonlar ve avantajları kısıtlaması ile birlikte, hükümetin ücretlerde ve diğer imkanlarda indirime gitmesini protesto etmek üzere greve gitti.

Sydney'de CMC Markeets baş piyasa analisti Ric Spooner, "Üretimdeki düşüşün boyutu, grev devam etmesi durumunda, oldukça önemli hale gelecekti," dedi ve "Üretimde oldukça fazla düşüş oldu" şeklinde görüş bildirdi.

Vadesi Çarşamba günü olacak olan Mayıs vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex piyasasında, 81 sent düşüşle varil başına 40.27 dolara kadar indikten sonra, Tokyo saati ile 09:55'te 40.33 doalra geldi. Fiyatlar Salı günü yüzde 3.3 yükselerek 41.08 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 1 üzerindeydi. Daha aktif Haziran kontratı 69 sent düşüşle 41.78 dolara indi.

Haziran vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 68 sent ya da yüzde 1.5 düşerek varil başına 43.35 dolara kadar geriledi. Kontrat Salı günü yüzde 2.6 yükselerek 44.03 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a göre 1.63 doalr primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)