E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol eksiler yüzde 1'i aştı---

Petrol eksiler yüzde 1'i aştı

Petrol eksiler yüzde 1'i aştı
31 Ağustos 2016 - 16:20 borsagundem.com

Petrolün varil fiyatı, 48 dolar seviyesine kadar gevşedi

Petrol, gelecek ay Cezayir'de gerçekleştirilecek gayrıresmi OPEC görüşmelerinin piyasaya istikrar getirebilecek bir hareket ile sonuçlanabileceği spekülasyonu ile birlikte, Nisan ayından bu yana en büyük aylık kazancına yöneldi.

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Salı günü 63 sent düşüşle 46.35 dolardan kapandı. Ham petrol yeni günde 45.75 dolara kadar gevşese de an itibari ile yüzde 0.91 düşüşle varil başına 45.93 dolardan işlem görüyor.

Dün 16 Ağustos'tan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 48,22 dolara kadar gerileyen Brent petrol varil başına 48.31 dolara geriledikten sonra 48.69 dolardan kapandı. Brent petrol şu saatlerde yüzde 1.05 düşüşle 48.16 dolar seviyesinde..

Irak Başbakanı Haidar Al-Abadi, Bağdat'ta yaptığı açıklamada, ülkesinin Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ülkeleri ve diğer büyük üreticilerin üretimi dondurma kararını destekleyeceğini söyledi. Özel sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü'nün Salı günü açıklanan verilerine göre, ABD petrols tokları geçen hafta 942,000 varil arttı. Çarşamba günü açıklanacak resmi verilerin stokların 1.3 milyon varil arttığını göstermesi bekleniyor.

Petrol, ayı piyasasına girmesinden yaklaşık 3 hafta sonra, 18 Ağustos'ta boğa piyasasına girdi. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, geçen hafta verdiği bir mülakatta, üretimin dondurulmasının piyasa için olumlu olduğunu kaydederken, üretimin düşürülmesi seçeneğini gözardı etti. Üretimin dondurulmasına ilişkin teklif Şubat ayında yapılmış, ancak Nisan ayındaki toplantıda bir karara varılamamıştı.

Sydney'de CMC Markets baş analisti Ric Spooner, "Mevcut maksimum seviyelerde ya da bu seviyeler yakınında üretimin dondurulmasının piyasa üzerinde çok fazla pratik etkisi olmayabilir," dedi ve "Rafinerilerin bakıma gireceği döneme yaklaşıyoruz ve stoklarda artışın başladığını görebiliriz. Fiyatlar aşağı yönde hareket edebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)