E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeral Akşener aday olmayacağını açıkladı---

Meral Akşener aday olmayacağını açıkladı

Meral Akşener aday olmayacağını açıkladı
22 Temmuz 2018 - 19:43 borsagundem.com

İYİ Parti'nin Afyon'daki ilk çalıştayında çıkan olayların ardından Meral Akşener partiyle ilişiğini kestiğini açıkladı

İYİ Parti'nin Afyonkarahisar'da yapılan 1. Çalıştayı'nda çıkan tartışmalar üzerine Genel Başkan Meral Akşener, "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

İddiaya göre, çalıştayın son gününde yapılan kapalı oturumda partililer arasında tartışma yaşandı. Partililer, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde Akşener'in izlediği siyaseti eleştirdi. Bunun üzerine çıkan tartışmalar büyüyünce Akşener, "istifa ediyorum" dedi. İddiaya göre, tartışmaların yatışmasının ardından Akşener, ikna edildi. Bu sırada bazı partililer sosyal medyadan "istifa açıklaması" yaptı.

İYİ Parti GİK Üyesi Fatih Eryılmaz, istifasını Twitter hesabından duyurarak, "İYİ Parti'den istifa ediyorum. Gerekli açıklamayı daha sonra yapacağım" ifadesini kullandı. 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyeti önüne gelen tanklara karşı ilk direnişi başlatan emniyet amiri olan Mehmet Fatih Eryılmaz, darbecilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmış ve "gazi" olmuştu.

Bazı kaynaklara göre; Kurultayda kavga çıktığı, bir gencin burnu kırılınca Akşener de sinirden bayıldığı iddia edildi. Sonra da 'istifa ediyorum' dediği öne sürüldü.

Akşener'in, kısa süre içerisinde bir açıklama yapacağı kaydedildi. Kapalı oturumda çıkan tartışmalar sırasında, bazı partililerin "olağanüstü kurultay" çağrısında bulunduğu öğrenildi.

Yapılan toplantıda seçimdeki başarısızlığın milletvekili listelerinden kaynaklandığı yönünde eleştiriler oldu. Listeleri de ağırlıklı olarak Genel Başkan Meral Akşener yaptığı için sorumluluğu üzerine alıyor ve istifa ettiği iddia edildi. Ancak araya giren yönetim tarafından istifasını geri alması konusunda ikna edilmeye çalışıldığı öne sürüldü.

İYİ Parti kongreye gidiyor

AKŞENER: "O KONUDA SORUN YOK, ADAY OLACAĞIM"

Milliyet'in Afyon toplantısındaki kaynaklardan edindiği bilgiye göre; tartışmaların ardından Akşener tekrar kürsüye geldi. “İstifa etmemem yönündeki talepleri kabul ediyorum. Ancak bir şartla... Seçimli olağanüstü kongreye gideceğiz” dedi. Bunun üzerine kendisine “Siz de aday olacak mısınız?” diye soruldu. Akşener de “O konuda sorun yok. Aday olacağım” dedi ve olağanüstü kongre kararında mutabık kalındı. Tarihi henüz belli değil ancak seçimli olağanüstü kongre 3 hafta içerisinde yapılacak.

İYİ Parti kurucu üyelerinden Ali Türkşen de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstifa filan yok sadece seçimli kongre kararı aldı sayın başkanımız. Her hangi bir sıkıntı yok. İYİ Parti yoluna aynı şekilde devam edecek" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kim bunlar23 Temmuz 2018 09:04

    Papazın ipiyle bu kadar ip papazda olunca böyle olur bunun görevi CHP'ye çalışmaktı milliyetçilerin oyunu bölmekti onuda yaptı görevi bitti

  • KILIÇ23 Temmuz 2018 07:06

    CHP NİN GAZINA GELDİ TAM GAZ GİDERİM DERKEN TEPE TAKLAK OLDU.

  • Hala ortalarda dolanıyor22 Temmuz 2018 23:08

    Ben cumhurbaşkanı olacağım dedi dedi ama kendi kendine gelin güvey olduğuyla kaldı😃😃😃

  • Hüsran22 Temmuz 2018 22:55

    Halkın % 50 si partilerine olan güvenini kaybetti. Gelecek seçimlerde oy kullanan seçmen oranı en fazla % 60 civarında olur diye düşünüyorum.

  • Yeni Türkiye22 Temmuz 2018 22:31

    Maral gitti kaldınız yaya, Bu fırtına paklar yaya kalana, Ülküsünü satandan olmadı iflah, Aksi olaydı keMAL padişahtı vatana...

  • Kaçan Grup22 Temmuz 2018 21:53

    Bir dahaki seçimde oy atmayacağım galiba, oy atabileceğim parti, lider kalmadı

  • demirkan 22 Temmuz 2018 22:43

    REİS TEN ŞAŞMA. PİŞMAN OLMASSIN. 1.825 EMEKLİ MAAŞI ALDIM. 2000 TL İKRAMİYE. VATANINA MİLLETİNE FAYDALI OLAN. DEVLET ADAMLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM. ALLAH VATANIMIZA KORUSUN.

  • vatansever22 Temmuz 2018 21:44

    eeee kullanildi ve tarihini doldurdu.....

  • demirkan 22 Temmuz 2018 22:00

    SON KULLANMA TARİHİ. 24 HAZİRANDI.

  • Ofli22 Temmuz 2018 20:30

    Gerçekse hiç yoktan onurlu davranmış Kemal sıra sende

  • Aslı22 Temmuz 2018 23:09

    Kemalin patronları beklemede🤪