E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar karışık seyretti---

Küresel piyasalar karışık seyretti

Küresel piyasalar karışık seyretti
12 Aralık 2018 - 08:08 borsagundem.com

Küresel piyasalar sert düşüş dalgasının ardından toparlanma çabasına girdi

Asya borsaları ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile ticaret görüşmeleri hakkında iyimser ifadeler kullanmasının ardından yükseldi. Trump, Reuters ile söyleşisinde Çin ile ticaret müzakerelerinin telefon üzerinde yürütüldüğünü ve iki ülke arasındaki ticaret anlaşmasına varılacağından emin olana kadar Çin ürünlerinden alınan gümrük vergisini yükseltmeyeceğini ifade etti. Trump ayrıca ulusal güvenliği artıracaksa veya Çin ile ticaret anlaşmasına varılmasını sağlayacaksa ABD Adalet Bakanlığı'nın Çinli telekom ekipmanı üreticisi Huawei'nin üst düzey yöneticisi aleyhine başlattığı sürece müdahil olacağını ifade etti. Kanada mahkemesi yaklaşık iki hafta önce tutuklanan Huawei'nin üst düzey yöneticisini dün kefaletle serbest bıraktı.

Bu gelişmeler birkaç gündür gerileyen Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksini yüzde 1 yukarı taşıdı. Nikkei endeksi yüzde 1.9, Çin'deki büyük şirketleri izleyen endeks yüzde 0.4, ABD'nin S&P 500 vadeli kontratları yüzde 0.4 yükseldi. 

DÖVİZ

Dolar yönünü yukarı çeviren ABD Hazine tahvil getirilerinden ve Brexit belirsizliğinden doları değer yitiren sterlinden destek bularak yaklaşık bir ayın zirvesine yakın seyrini sürdürdü.
Dolar endeksi dün 97.545 ile 13 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördükten sonra bugün 97.387'de bulunuyor.

PETROL 

Petrol fiyatları OPEC ve üye olmayan devletlerin geçen hafta açıkladığı petrol üretim kısıntısının gelecek yıl piyasalardaki arz fazlasını gidermeye yardımcı olacağı ve ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin hafiflediği beklentisiyle yüzde 1'in üzerinde yükseldi. İşlemciler Libya'nın en büyük petrol sahasının milisler tarafından ele geçirilmesinin ardından üretimin durmasının da fiyatları desteklediğini belirtti. Brent ham petrolünün varil fiyatı yüzde 1.2 yükselerek 60.89 dolara çıktı. 

ALTIN

Altın fiyatları Fed'in gelecek yıl tahmin edilenden daha az faiz artırımı yapacağı beklentisiyle gücünü korudu. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.1 artışla 1,243.6 dolara çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)