E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKur oyunuyla yıkılmayız---

Kur oyunuyla yıkılmayız

Kur oyunuyla yıkılmayız
26 Mayıs 2018 - 08:44 borsagundem.com

Bakan Çavuşoğlu, “Ekonomik saldırı ile Türkiye’ye zarar vermeye kalkıyorlar; ama bizim ekonomik yapımız çok güçlü” dedi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya’da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (AESOB) ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, “Döviz kuru oyunlarıyla Türkiye yıkılacak bir ülke değil” dedi. Çavuşoğlu şöyle devam etti: Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’yi yıkmak, diz çöktürmek isteyenler, diğer yöntemlerle darbe girişimi dahil başarısız oldular. Ekonomik saldırı ile Türkiye’ye zarar vermeye kalkıyorlar; ama bizim ekonomik yapımız çok güçlü. Mali yapımız, bankacılık sistemimiz çok güçlü; disiplinimiz var. En önemlisi de milli gelire oranla borcumuz çok düştü. IMF’ye borcumuz sıfır. Bizi o IMF’li günlere döndürmeye çalışıyorlar; ama biz dönmeyiz. Bunlar oyundur, bu oyunları bozuyoruz. 24 Haziran’a kadar bu oyunlara devam edecekler. 24 Haziran’da milletimiz bunlara darbeyi vuracak.

‘Şoklara dayanıklı temel’

Bugüne kadar yapılanlar bir inşaatın temeline benzeten Çavuşoğlu, “Ama sağlam bir temel oldu, şoklara dayanıklı. Sağlam temel üzerine güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz. Temeli attık, şimdi şahlanış zamanı. Yeni bir sistemle seçime gidiyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde hükümet güçlü olacak. Sadece hükümetin güçlü olması yetmez, güçlü bir parlamento” diye konuştu.

2002 yılında Antalya’ya 3 milyon turist geldiğini hatırlatan Çavuşoğlu, 2014 yılında 14 milyon turiste ulaşıldığını söyledi. Çavuşoğlu, Türkiye genelinde bu yıl 40 milyon turist hedefi olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Donkişot 27 Mayıs 2018 15:57

    Eskiden nitelikli turist gelirken şimdi daha çok rusyadan her şey dahilci FAKİR Turist geliyor

  • Erdim 27 Mayıs 2018 07:12

    Dış mihrak olayıyla toplumu yönetmeye devam. Yabancı veya muhalif olarak düşündükleri büyük yerli patronlar aksaydı merkez bankasına açıklamaları yaptırırlardı. Yine ağırlıklı iç Anadolu olmak üzere hep yerli küçü yatırımcıyılar mı toplamış doları? Daha önce yine dış mihrak dış mihrak demiştiler ama merkez bankası zıt açıklama yapınca fırçayı yemişti :)

  • Gerçek 27 Mayıs 2018 07:07

    Bırakın bu hikayeleri. Sözde ülkenin milli gelirini dolar bazı da üç beş kat artırmışsınız. Niye asgari ücret ve çalışanların maaşları dolar bazında gerilermiş Sadece havuz sermayesinin milli geliri artmıştır. Bunülkede doları kuru herseyi belirleyende ancak onlar olabillr ç. Vede dış mihrak mağduriyet edebiyatı . Bir taşla üç kuş.. Anlatım anlatın heyecanlı oluyorv

  • Metin 27 Mayıs 2018 07:02

    Hep dış mihrak edebiyatı. Hep vermeye çalıştıkları algı bütün dünya ülkeleri işini gücünü bırakmış ülkemizle partinizle uğraşıyor. Onlar olmazsa biz okadar bilgili becerikliyiz ki ekonomik sosyal olarak ülkeyi uçururuz deneye de getiriliyor

  • Giray27 Mayıs 2018 02:22

    Ben Mehmet Şimşek'i dinlerim ekonomide...

  • Ali27 Mayıs 2018 09:47

    Ne başarısını gördün ingilizin

  • Okie Dokie26 Mayıs 2018 20:50

    Dış güçler hülogggg.

  • AHMET ÖZBİR26 Mayıs 2018 16:29

    İMANSIZLAR şunu iyi bilmeli, Türk Devleti KUR'LA KURULMADI, KANI BOZUKLARIN KUMPASLARIYLA DA YIKILMAZ! Ancak elini ovuşturup "ah kriz çıksa ülke batsa" diyenler KAHPENİN, ÇEKİP ÇIKARTMANIN TA KENDİSİDİR!..

  • Hhh27 Mayıs 2018 09:49

    Eğer alfabeden Sonra kitap okumuşsa, kanala dan başka tv seyretmişse

  • Oğuz Türk26 Mayıs 2018 19:03

    Ahmet özbir bütün haberlerin altına havlamişsın, kaç para alıyorsun, değiyor mu havlamaya.

  • dalga geçiyor heralde26 Mayıs 2018 16:24

    kur yükseldiği için ekonomi batmıyor. ekonomi battığı için kur yükseliyor.

  • İhlas a kayyum26 Mayıs 2018 16:03

    Kendileri yıkılmazda vatandaş yıkılır demek istemiş

  • Ekonomik krizle gelen krizle gider26 Mayıs 2018 15:16

    Hayatınız yalan. Bırakın cek cak ları. Gereğini yapın. Yeter artık. TAMAM!!!

  • Aklımızla alay etmeyiniz.26 Mayıs 2018 13:59

    Dünya Atom santrallerinden vaz geçiyor en kirlilik yaratan ve en pahalı enerji kaynağı olduğundan siz 25 Milyar Euro verip Atom santralı kurdurtuyorsunuz. Et ithal, tarım ürünleri ithal bunları biz daha önce ihraç ediyorduk. Dış Ticaret Açığınız her ay yükseliyor Yılda yaklaşık 70 milyar dolar oldu hala suçu başka yerde arayıp, komplo teorileri ile aklımıza bilgimize alay ediyorsunuz.

  • AKLIMIZLA OYNAMAYINIZ.26 Mayıs 2018 13:58

    Ülkemizin bütün milli değerlerini özelleştirme adı altında sattınız. Sigara fabrikalarını kapatıp sattınız sigara ithal ettiniz, Tekel'i kapatıp sattınız Alkol ithal ettiniz, Petkim, TÜPRAŞ gibi Dünya çapında değerlerimizi sattınız, Ülkeye gelen sıcak para ile lüks tüketime, betona, asfaltta yönlendirdiniz. Dünyanın en ucuz ve çevre kirliliği hemen hemen sıfır olan güneş enerjisi, rüzgar enerjisinden üretilen elektriğe yönlendirmediniz, ithalatta dayalı termik ve doğal gaz santralları kurdurtmaya yönlendirdiniz, enerjiyi tam dışa bağımlı yaptınız, şeker fabrikalarını sattınız şeker ithal edeceksiniz, zeytinlikleri termik santrallere kurban edeceksiniz zeytin ve zeytin yağı ithal edeceğinizi söylüyorsunuz, Ülkenin istihdam deposu, ihracat rakamları ve kar marjı en yüksek olan tekstili yok ettiniz Çin mallarına teslim ettiniz.

  • TEKEL27 Mayıs 2018 00:24

    Tekel başlıklı arkadaş hayal mi görüyorsun, Tekel sigara ve içki fabrikalarının çoğu kapatıldı, değerli olan arsaları ranta kurban gitti, madem özelleştiriliyor bu kurumlar niye sendikalar çağrılıp, onlara devir edilmedi işçiler kendi patronları olaydılar. Boşuna mı Tekel işçileri kışın ortasında aylarca Ankara'da eylem yaptılar. Hepsi 4-c statüsünde vasıfsız, sendikasız işçi olarak başka kurumlara dağıtıldı. Bakın Yozgatta Yibitaş Çimento Fabrikası öyle takır takır işliyor, Zamanında Tansu Çiller Karabük Demir Çelik Fabrikasını kapattıracaktı işçiler Ankara'ya yürüdüler sembolik bir rakamla bir liraya satıldı bakın kapatılacak yok edilecek Demir-Çelik Fabrikası Dünyanın sayılı fabrikaları arasında girdi ayrıca neden cımbızla lafı aradan alıp, cevap veriyorsun. Keşke Küba olabilseydik, ama olamayız ki, o kültür, o terbiye, o ahlak, eşitlik, adalet, sevgi, saygı, hoş görü başka nerede var ki, kapitalizmin vahşiliği yok, değerlere, insana, çevreye, sağlığa, eğitime eşitlik vardır.

  • Tekel26 Mayıs 2018 17:24

    Özelleştirilen fabrikalar yerinden sökülüp yurtdışına gitmiyor ki yine ülkemizde üretim halinde ve yine bizim insanımız çalışıyor. Bahsi geçenlerin çoğu satılmadan zarardaydı ve resmen çiftlikti. Zarar etmiş kar etmiş hesap soran yoktu. Şimdi özel sektörde tıkır tıkır işliyor kar üstüne kar yapıyorlar. Hangi gelişmiş ülkede şekeri, tütünü devlet üretiyor? Devlet üretmez özel sektör üretir. Herşeyi devlet üretse küba oluruz.

  • ya26 Mayıs 2018 13:32

    birileri aıklasa bu döviz alan, döviz satanları. görmuyırmu merkezbankası? özel inleceme birimi vardı hanı okurum görmuyormu banka hesaplarını ? yel değirmeni mi hedefimiz yoksa? bir tane sonut veri olmaz mı yahu. hiç bir yerde bilgi yok. araçtıyorum bakıyorum, hayali bişeler ifadeler hep. yahu somut bişi gösterin bakanım. hakkaten saçma sapan bişi olduk

  • Banking 26 Mayıs 2018 12:05

    Duş mihrak mağduriyetiyle yola devan. Merkez bankası açıklasın. bakalım hangi hesaplar döviz alıyor. Daha önce açıklamıştı fırçayı yemişti

  • vatandaş26 Mayıs 2018 11:15

    Mankurtlaştırdığınız TV ekranlarına çıkıp bol bol nutuk atmaktan başka yaptığınız kayda değer hiç bir icraatınız malesef yok.Bir saldırıya maruz kaldığınızı biliyorsunuz. kimin saldırdığını da biliyorsunuz. o zaman yapmanız gereken bu saldırıyı yok etmek değil mi. ama bunu yapacağınıza sağa sola sataşıyorsunuz, ...cek... cak larla halkı kandırıyorsunuz.YETER ARTIK.