E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKonyaspor:2 - Fenerbahçe:1---

Konyaspor:2 - Fenerbahçe:1

Konyaspor:2 - Fenerbahçe:1
09 Nisan 2016 - 20:03 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig 28. hafta karşılaşmasında Torku Konyaspor'a konuk olan Fenerbahçe, 2-1 mağlup oldu ve şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldı.

Spor Toto Süper Lig 28. hafta mücadelesinde Torku Konyaspor ile karşılaşan Fenerbahçe, deplasmandan aldığı 2-1'lik yenilgiyle Osmanlıspor beraberliğinin ardından son 2 haftada 5 puan kaybetti.

Maçın henüz 2. dakikasında ev sahibi Konyaspor, tartışmalı pozisyonda Dimitar Rangelov ile golü buldu ve 1-0 öne geçti. Ancak konuk ekip Fenerbahçe 41. dakikada Fernandao'nun golüyle skoru 1-1'e getirdi ve ilk yarı bu sonuçla sona erdi.

İkinci yarıda üstünlük golü için bastıran Fenerbahçe, bir türlü aradığı pozisyonları yakalayamazken maçın 85. dakikasında Torku Konyaspor geliştirdiği kontra atakla golü buldu.

Fenerbahçe savunmasının hazırlıksız yakalandığı anda Ali Çamdalı topu ağlara göndererek skoru 2-1'e getirdi ve maçın sonucunu da tayin etti.

Torku Konyaspor bu sonuçla ligde yenilmezlik serisini 11 maça çıkarırken Fenerbahçe'nin eski hocası Aykut Kocaman, şampiyonluk yolundaki sarı lacivertli ekibe ağır bir darbe indirmiş oldu.

Fenerbahçe bu sonuçla 60 puanda kalırken Torku Konyaspor 53 puana ulaştı. Sarı lacivertliler hafta içinde ezeli rakibi Galatasaray ile erteleme maçında karşı karşıya gelecek.

FENERBAHÇE AÇIK ARA ÜSTÜN
Fenerbahçe ile Torku Konyaspor, ligde 29 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, rakibiyle yaptığı 29 lig maçından 26'ını kazandı. 1 maç berabere bitti ve 2 defa da Torku Konyaspor kazandı.

FENERBAHÇE'DE 3 DEĞİŞİKLİK
Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasında Torku Konyaspor'a konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktörü Vitor Pereira, son oynadıkları Osmanlıspor maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı. Osmanlıspor maçında ilk 11'de yer alan futbolculardan Alper Potuk ile Ozan Tufan, Torku Konyaspor karşısında yedek soyunurken, sakatlığı bulunan Robin van Persie ise maç kadrosunda yer almadı. Bu futbolcuların yerine Nani, Diego ve Fernandao ilk 11'de yer aldı.

VOLKAN DEMİREL VE DİEGO RİBAS CEZA SINIRINDA
Fenerbahçe'de, üçer sarı kartları bulunan kaleci Volkan Demirel ve Diego Ribas sarı kart sınırında. Her iki oyuncu da sarı kart görmesi durumunda, Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

POLJAC'A SEVGİ GÖSTERİSİ
Torku Konyaspor'da forma giydiği dönemde tüm şehrin sevgisini kazanan, ancak 2 Nisan 2010 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu sakatlanarak futbol hayatı sona eren Norveçli futbolcu Branimir Poljac, 6 yıl aradan sonra yeniden Konya'ya geldi. Poljac Torku Konyaspor-Fenerbahçe maçını tribünden izledi. Karşılaşma öncesi Poljac için hazırlanan ve eski futbol ardaşlarından mesajların bulunduğu özel görüntüler izlendi. Yeşil-beyazlı taraftarlar Konya'nın Poljac'a olan sevgisini İngilizce olarak 'Evine hoş geldin efsane Branimir Poljac' anlamına gelen 'Welcome Home Legend Branimir Poljac' yazılı dev pankart açarak gösterdi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Torku Konyaspor-Fenerbahçe maçı öncesi Konya Büyükşehir Arena Stadyumu'nda polis tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Taraftarlar üstleri aranarak içeriye alındı.

TARAFTARDAN BÜYÜK İLGİ
42 bin kişilik Torku Arena Stadyumu'nda oynanan maça taraftarlarda büyük ilgi gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarlar stadyumda kendileri için ayrılan bölümün tamamını doldururken, Torku Konyaspor taraftarı tiribünlerin tamamını doldurarak takımlarını destekledi.

FUTBOLCULARA SEVGİ GÖSTERİSİ
Karşılaşmadan önce ısınmak için sahaya çıkan Fenerbahçeli oyunculara taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Tezauratlarla takım oyuncularına destek verdi. Torku Konyasporlu oyuncularda taraftarları tarafından alkışlarla ve tezahuratlarla karşılandı.

İSTİKLAL MARŞI ASKER SELAMI VERİLEREK OKUNDU
Yeşil beyazlı taraftarlar son günlerde yaşanan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçleri için İstiklal Marşı'nı asker selamı vererek okudu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)