E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİngiltere'deki belirsizlik piyasalara sert satış dalgası getirebilir---

İngiltere'deki belirsizlik piyasalara sert satış dalgası getirebilir

İngiltere'deki belirsizlik piyasalara sert satış dalgası getirebilir
30 Haziran 2016 - 09:29 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Piyasalar yön arayışına devam ediyor. Brexit sonrası risk alma iştahının devam etmesi küresel hisse senetleri ve gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı olan talebi artırdı. Ancak İngiltere ile ilgili belirsizlik sürecinin devam etmesi piyasalara sert satış dalgası da getirebilir. ECB Başkanı Mario Draghi, AB Liderlerine yaptığı sunumda İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde ayrılma kararının Euro Bölgesi’nin büyümesini gelecek 3 yılda önceki tahminlere göre yüzde 0,3-0,5 arasında azaltacağını söyledi. Bu durum orta vadede piyasalarda dalgalanma yaratabilir. Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonda yaptığı görüşme sonucunda Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi için hükümetin görevlendirildiği aynı zamanda Eylül ayında Çin’ de gerçekleşecek olan G20 zirvesinde yüz yüze görüşerek süreci daha da iyileştirmeleri ve hızlandırmaları bekleniyor. Makro ekonomik veriler dışında dün Almanya’dan gelen ve beklentiyi karşılamayan enflasyon verisi ve devamında Amerika’dan gelen askıdaki konut satışı verilerinin beklentilerin altında kaldığını takip ettik. Bugün Euro Bölgesi TÜFE, Avrupa Merkez Bankası’nın toplantı tutanakları ve Almanya perakende satışlar verisi açıklanacak. İngiltere’ den gelecek olan %2.0 beklentili nihai büyüme rakamlarının GBP varlıkları üzerinde hareketliliği artırması bekleniyor. Amerika açılışı itibariyle ise takip edeceğimiz veriler, haftalık işsizlik başvuruları, Chicago PMI ve Fed üyesi Bullard’ın konuşması olacak. Yurt içinde takip edeceğimiz Mayıs ayı ticaret verilerinde beklenti ilgili dönemde 5.10 milyar dolar açık vermesi yönünde

USDTRY

Global ekonomide oluşan pozitif seyir kurda 2.8900 seviyelerinin altı test edilse de sabah saatleri itibari ile kurda yukarı yönlü hareketlerin izlendiğini görüyoruz. 2.90 direncinin aşılması ve gün içerisinde bu seviye üzerinde kapanış gerçekleştirmesi durumunda 2.9150 ve 2.9270 dirençleri test edilebilir. Eğer bahsettiğimiz 2.90 seviyesinin aşılamadığı görürsek satış hareketlerinin devamında takip edeceğimiz seviyeler 2.89 fiyatlamasının devamında 2.8790 seviyeleri olabilir

ALTIN

Ülke merkez bankalarının Brexit sonrası yaşanan belirsizlikle ilgili olarak piyasanın gerektirdiği takdirde müdahalede bulunmaya hazır olduklarını belirtmelerinin etkisiyle altın hızını yavaşlattı. Son on iki saati satıcılı geçiren altın şu saatlerde 1315 seviyelerinden işlem görüyor. Bugün ABD kanadından çok önemli bir veri olmamakla beraber Euro Bölgesi ve İngiltere’den gelen verileri takip ediyor olacağız. 1314.98 ve 1302.61 seviyeleri altın için takip edilebilecek destek seviyeleriyken, olası yukarı yönlü hareketlerde 1324.78 ve 1335.29 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

PETROL

Dün saat 17:30’da açıklanan ham petrol stoklarının beklenenden daha fazla düşüş göstermesiyle petrol fiyatları 49.97 seviyesine kadar yükseliş gösterse de akşam saat 22:00 dolayları itibariyle tekrar gevşeme göstererek iki günlük yükseliş hareketinde kısmen hız kesti. Brexit şokunun piyasalarda kısmen dağılması, Nijerya’da ateşkesin sağlanması ve Kanada’da yangın nedeniyle sekteye uğrayan üretimin tekrar normalleşmeye başlaması sonrası piyasalar petroldeki bu gevşemeyi normal karşılıyor. Ancak Brexit belirsizliğinin uzun bir süre daha piyasalarda etkisinin devam edeceği düşünülürse petrolde yeni ralliler görmek çok düşük ihtimaller sayılmayacaktır. Şu sıralarda 49.34 seviyesinden fiyatlanan petrol satıcılı seyrin devam etmesi durumunda destek seviyeleri olarak 49.25, 49.05 ve 48.34 seviyeleri takip edilebilir. Olası yukarı yönlü hareketlerde ise 49.54 ve 49.98 direnç seviyeleridir diyebiliriz.

A1 Capital

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 30.06.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 30.06.2016

 

Borsa'da olumlu hava sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)