E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da olumlu hava sürüyor---

Borsa'da olumlu hava sürüyor

Borsa'da olumlu hava sürüyor
30 Haziran 2016 - 09:00 borsagundem.com

A1 Capital;Gün İçerisinde endeksin yönünde içerdeki tansiyonun ve buna bağlı olarakta Dolar/TL’nin seyrinin etkili olacağını belirtti

"RUSYA, İSRAİL ve TÜRKİYE. DIŞ POLİTİKADA İYİLEŞTİRİCİ ADIMLAR

Dün, gün boyunca oldukça hareketli bir seyir sürdüren BİST100 Endeksi 76.711 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştirdi. Atatürk Havaalanında yaşanan üzücü olay sonrasında ise piyasaların tepkisinin sınırlı olduğunu, düşüşü değil, endekste yükselişin önüne geçtiğini belirtmemiz mümkün.

Oldukça fazla dalgalı ve hareketli olan bu seyirde, Ekonomik veri akışından çok Siyasi gelişmelerin etkili olduğunu söyleyebiliriz.Öğlen saatlerinde gerçekleştirilen Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefon görüşmesi olumlu sonuçlandı. İki ülke liderinin de yeni bir sayfa açmak istemeleri, bu yönde de Turizm, Ticaret ve bir takım alanlarda uygulanan ambargoların kaldırılması kararında mutabık olmaları bölgede yaşanan bu gergin süreçte Türkiye’nin dış politikası açısından oldukça pozitif bir gelişme olarak nitelendirildi.

Enflasyonun düşüş göstermeye devam etmesi, Kurun kontrol alınmaya çalışılması ve volatilitesinin azaltılması, Merkezin Faiz İndirimlerine devam etmesi ve bununla birlikte Hükümetin Dış Ticareti
desteklemesi/önem vermesi gibi unsurlar, bu türden dış politika adımlarıyla birleştirilince hem ekonomik hem de siyasi anlamda zor geçen bu süre zarfında Gelişen ülkeler içerisinde Türkiye’yi pozitif ayrıştırabilecek unsurlar olarak karşımıza çıkmakta. Bunun yanında dün Fitch’in “Türkiye'nin Mali Durumu Üzerinde Baskı Yok” şeklindeki açıklamaları ise yine yurt içinde olumlu olarak algılanan bir diğer
gelişme oldu.

Sabah saatlerinde Endeks ve Parite tarafına baktığımızda Dolar/TL’de ve genel olarak gelişmekte olan ülke para birimlerinde düne göre Dolara karşı bir miktar değer kazanımı söz konusu. Buna paralel olarak risk iştahındaki artışla Altın’ın Dolar/Ons fiyatının 1314’lere çekildiği görülmekte. Dolar endeksinde ve ABD 10 Yıllık Tahvillerinde de aynı geri çekilme söz konusu. Dünya borsalarında ise görünüm sabah itibariyle pozitif.

Tüm bu gelişmelere bağlı olarak yurt içinde olumlu haber akışının ve gelişmelerin devam etmesi halinde Endekste yukarı yönlü hareketlenmeler görülebilir.Gün İçerisinde genel olarak Endeksin yönünde içerdeki tansiyonun ve buna bağlı olarakta Dolar/TL’nin seyrinin etkili olacağını söylememiz mümkün. Yurt içinde açıklanacak Ticaret Açığı, yurt dışında ise Avrupa Enflasyon ve ABD İşsizlik verileri, Endekste etkili olabilecek diğer gelişmeler arasında yer almakta.

Tüm bu veri akışını yakinen takip ediyor olacağız. Rehberlerimiz ise içeride 9,30’lara gerileyen 10 Yıllık Tahvil Faizlerimiz, 2,89 seviyelerinde seyreden Dolar/TL, Risk İştahına göre şekillenen Altın ve Dolar Endeksi olacaktır."

A1 Capital

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 30.06.2016

 

Borsa'da hafif olumlu açılış bekleniyor

 

Günün önemli şirket haberleri - 30.06.2016

 

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)