E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senetleri 30 haftanın en büyük akışını gördü---

Hisse senetleri 30 haftanın en büyük akışını gördü

Hisse senetleri 30 haftanın en büyük akışını gördü
16 Haziran 2017 - 11:35 borsagundem.com

BofAML, hisse senetlerinin ABD seçimlerinden bu yana olan en büyük sermaye akışını gördüğünü bildirdi

Michael Hartnett önderliğindeki Bank of America Merrill Lynch (BofAML) stratejistleri, küresel hisse senetlerinin, 14 Haziran'a kadar olan bir haftalık dilimde 24.6 milyar dolar ile 30 haftanın en büyük sermaye akışını gördüğünü belirtti ve ABD hisse senedi fonlarının 26 haftanın en büyük yatırımını çektiğini kaydetti.

Exchange-traded fonların, hisse senedi yatırım fonlarından 1.7 milyar dolarlık sermaye çıkışının karşısında 26.3 milyar dolarlık sermaye akışıyla "büyük kazananlar" olduğu bildirdildi.

Avrupa hisse senetlerine üst üste 12 hafta boyunca sermaye akışı olurken, gelişen piyasa hisseleri, sermaye girişlerinin 13'üncü haftasına girdi. Japonya'da ise son üç hafta içerisinde ilk hisse senedi fonu akışı gözlendi.

Piyasalarda sermaye akışları, yılın başından beri "Trump" işlemlerinin kaybedenleri olan değer hisseleri, küçül ölçekli hisseler ve finansal hisselere yönelmiş durumda.

Sektör bazında bakıldığında, finans, tüketici, sağlık, kamu hizmetleri, altyapı, teknoloji ve enerji hisselerine sermaye akışı, gayrimenkul ve materyal hisselerinden ise sermaye çıkışı gözlendi. Teknoloji hisselerindeki büyük satış dalgası, sektöre sermaye akışının azalmasıyla aynı anda gerçekleşse de, bunlar birbirini telafi etmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)