Ana SayfaHisse Öneri ListesiAl-sat ile kazandıracak hisseler---

Al-sat ile kazandıracak hisseler

1 / 8
Al-sat ile kazandıracak hisseler
06 Haziran 2016 - 09:28 www.borsagundem.com

Geçen hafta açıklanan verilerden sonra FED toplantısına kilitlenen piyasa faiz artırım beklentilerini ötelemiş durumda. Bu ay FED'den faiz artırımı beklenmese de şahin açıklamaların BİST'i dalgalandırması öngörülüyor. Analistlere göre, bu dönemde yatırımcılar al-sat'la kazanabilir...

Geçen yılın sonundan itibaren Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) izlediği politi­kalar piyasaları yakından etkiledi. 2015 yılı sonunda şahin bir FED, ardından 2016 Ma­yıs ayı başına kadar oldukça yumuşak tonda açıklamalar yapan bir FED, mayıs ayı ba­şında ise yeniden şahinleşen bir FED izle­dik. FED'in şahin yaklaşımı Dolar Endeksi'ni 92'lerden alarak 95.5'e kadar taşıdı. Şimdi ise FED'in şahinlerin etkisiyle hazi­ran ayında faiz artırıp artırmayacağı merak ediliyor. Geçen hafta açıklanan verilerden sonra FED toplantısına kilitlenen piyasa fa­iz artırım beklentilerini ötelemiş durumda. FED'in faiz artımını ötelemesi halinde ise endekste 82 bin-85 binli seviyelerin günde­me gelmesi bekleniyor. Bu durumda da al-sat yapmanın mümkün olduğunu belirten analistler, ancak pozisyon almakta çok dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunu­yor.

"DÜŞÜŞLERDE POZİSYON ARTIRILMALI"

Bu tip dönemlerde panik halinde yapıla­cak alım-satımların yatırımcılara zarar doğuracağını ifade eden Çal'a göre, özellikle be­lirsizliklerin arttığı zamanlarda yatırımcılar endeksteki düşüşlerde doğru hisselerde po­zisyon artırmalılar. Gedik Yatırım olarak portföylerinde düşüşleri alım, yükselişleri sa­tış fırsatı olarak kullandıklarını belirten Çal, "72 bin-75 bin aralığını alım, 82 bin-85 bin aralığını ise satış fırsatı olarak de­ğerlendireceğiz. FED'in şahin tutumu devam ederse seçici olmak koşuluyla Bolu Çimento, Otokar, Gübre Fabrikaları gibi hisseleri endeksin 72 bin-75 bin aralığına gelmesi durumunda alım için değerlendi­receğiz" diyor.

"AL-SAT İÇİN F/K İZLENMELİ"

Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı'ya göre, FED'in bu ayki top­lantısında alacağı karar veya faiz artışı ile ilgili yapacağı şahin açıkla­malar sonrasında kurda 3 TL'nin üzerinde yeni zirveler görebili­riz. Bu durumda BIST-100 endeksinde ise Nalbantlı'ya göre önce 75 bin, ardından 72 binler gündeme gelebilir.

Endekste 79 bin-80 bin bölgesinin altında satış baskısının devam edebileceğini düşünen Nalbantlı, "Mevcut veriler ışığında FED'in faiz artırımın eylül veya aralık ayma ertelenmesi bizi yeniden 85 bin­lere götürebilir" diyor.

Al-sat yaparak pozisyon yenilerken şirketlerin fiyat/kazancına bakmanın en mantıklı strateji olduğunu ifade eden Nalbantlı, bunun nedenlerini şöyle anlatıyor: "F/K'sı düşük ve BIST-100 içerisindeki hisseler endeksin yükselişlerinden daha iyi performans gösteriyor. F/K dışında, hisselerin Piyasa Değeri/ Defter Değeri'ne bakabiliriz. Ayrıca teknik olarak alış ve satış yapılacak seviyeleri izlemek ve doğ­ru yerden alım yapmak oldukça önemlidir."

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)