E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
02 Eylül 2014 - 08:48 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 Euro Bölgesi’nde imalat PMI düştü.. Temmuz ayında 51,8 olan ve Ağustos’ta 50,8 seviyesine gerilemesi beklenen imalat sektörü PMI verisi 50,7 olarak açıklandı. 50 üzerindeki rakamlar sektörde genişleme olduğu anlamına gelse de Temmuz’dan Ağustos’a yaşanan gerileme, genişlemenin ivme kaybettiğini gösteriyor.
 Almanya ekonomisi 2Ç’de beklendiği gibi küçüldü.. Dün Almanya’da 2Ç büyüme rakamı açıklandı. Şirketlerin yatırımlarındaki düşüşün de etkisi ile Euro Bölgesi’nin lokomotif ekonomisinde GSYH beklendiği gibi yüzde 0,2 daraldı.
 NATO öncü güç oluşturuyor.. Rusya’ya yaptırım kararları devam ederken BloombergHT’nin haberine göre NATO Çok Yüksek Hazırlık Ortak Görev Gücü adıyla Ukrayna benzeri krizlerde caydırıcı unsur olabilecek bir öncü kuvvet oluşturma hazırlığında. Bu güç, gerektiğinde gereken ülkede 2 gün için konuşlandırılacak. 4-5 Eylül’de yapılacak NATO Zirvesi’nde konunun gündeme alınması ve onaylanması bekleniyor.
 Ukrayna-Rusya gerilimi sürüyor.. Ukrayna hükümeti Rus askerlerinin, Ukrayna sınırları içinde ilerlemeye devam ettiğini artık savunma aşamasına geçildiğini belirtirken Putin ise Rus yanlısı ayrılıkçılara AB’nin talep ettiği gibi desteği kesmiyor. Dün yaptığı bir açıklamada Putin barış görüşmelerinin hemen başlaması ve görüşmelerde Ukrayna’nın güneydoğusuna devlet statüsü verilmesi konusunun da ele alınması gerektiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)