E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGlobal piyasalardaki son durum---

Global piyasalardaki son durum

Global piyasalardaki son durum
28 Mart 2017 - 08:51 borsagundem.com

Japon Nikkei endeksi iki haftadan uzun bir sürenin en büyük tek günlük yükselişini gerçekleştirerek yüzde 1 arttı

Asya borsaları, ABD'de Başkan Donald Trump'ın sağlık sigortası yasası teklifinin geri çekilmesinin ardından mali teşvik politikalarına dair şüphelerin oluşmasıyla düşen Wall Street ve doların yeniden yatay bir seyre geçmesiyle beraber bugün yükseldi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi <.miapj0000pus> yüzde 0.6 yükseldi. Japon Nikkei <.n225> endeksi iki haftadan uzun bir sürenin en büyük tek günlük yükselişini gerçekleştirerek yüzde 1 artarken, Avustralya hisseleri <.axjo> de yüzde 1.1 yükseldi. Çin ise bölgedeki diğer piyasalara göre daha düşük bir performans gösterdi. CSI 300 <.csi300> yüzde 0.2 gerilerken, Shanghai endeksi <.ssec> yüzde 0.4 düştü. ABD'de S&P 500 <.spx> ve Dow Jones <.dji> endeksleri dünü düşüşle kapatırken, bir önceki seansa göre kayıplarını daralttı. Nasdaq endeksi <.ixic> ise günü yükselişle bitirdi. Trump'ın geçtiğimiz hafta eski ABD Başkanı Barack Obama'nın en önemli yasa değişikliği olan sağlık sigortası reformunu yenisiyle değiştirebilmek için yeterli desteği bulamamasının ardından risk iştahı geriledi. Bu durum Trump'ın diğer politikalarına yeterli desteği bulup bulamayacağı konusundaki şüpheleri artırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)