E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yükseldi---

Gelişen piyasa hisseleri yükseldi

Gelişen piyasa hisseleri yükseldi
14 Temmuz 2014 - 17:02 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, Avrupa'da risk algılamasının azalması ile birlikte değer kazandı

Gelişen piyasa hisse senetleri, China Mobile Ltd.'nin telefon şirketlerine alım getirmesi ve Tayland hisse senetlerinin yaklaşık 4 yılın en uzun süreli çıkış dönemini daha da genişletmesinin etkisi ile yükseldi. Macaristan para birimi forint gelişen ülke para birimlerindeki yükselişlere öncülük etti. 

China Mobile, Hong Kong'daki işlemlerde, bir hücresel kule ortak girişimi oluşturmasının ardından yüzde 2.6 sıçrarken, Şanghay Bileşik Endeksi son bir ayın en hızlı ççıkışını gerçekleştirdi. Macaristan, Türkiye ve Polonya hisselerinin gösterge endeksleri en az yüzde 0.7 yükseldi. Forint, sanayi üretiminin artmasının ardından euro karşısındaki üç günlük düşüşünü sonlandırırken, Rus rublesi, Ukrayna'daki olayların ekonomik yaptırım riskini yeniden ortaya çıkarmasının etkisi ile dolar karşısında değer kaybetti. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 12:21'de, 1,060.39 puana çıktı. Gelişen ülkelerin telekomünikasyon hisselerini içeren gösterge yüzde 1 yükselerek altı ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıktı. Çin bu hafta ikinci çeyrek ekonomik büyüme rakamlarını açıklayacak. Fed Başkanı Janet Yellen bu hafta, Senato ve Temsilciler Meclisi'nin ilgili komitelerinde, el-konomik görünüme ilişkin yarıyıl konuşmalarını yapacak.

Londra'da Amiya Capital LLP gelişen piyasa stratejisti Michael Wang, "Avrupa risk algılamasının istikrar kazanmasına bağlı olarak, gelişen piyasalarda bugün bir miktar sıçrama görüyoruz," dedi ve "Çin verilerinin büyümenin daha da istikrar kazandığını göstereceği beklentileri var" şeklinde görüş bildirdi. 

Gelişen piyasa hisseleri bu yıl yüzde 5.7 arttı ve endeksteki hisselerin toplam piyasa değeri bu hisselerin 12 aylık kar tahminlerinin toplamının 11 katı düzeyinde. MSCI Dünya Endeksi 2014'te yüzde 4.8'lik bir çıkış gerçekleştirdi ve kar toplamının 15.1 katı düzeyinde değerlenmiş durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)