E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in bilançosu büyümeyi sürdürecek---

Fed'in bilançosu büyümeyi sürdürecek

Fed'in bilançosu büyümeyi sürdürecek
24 Ekim 2014 - 10:48 borsagundem.com

Fed'in rekor büyüklükteki bilançosu, varlık alımları sona erse bile büyümeyi desteklemeye devam edecek

Parasal genişleme, gelecek hafta sonlandırılsa bile, ABD ekonomisine destek sağlamaya devam edebilir.

Fed'in gelecek haftaki toplantısında üçüncü tur tahvil alım programını sonlandırmaya hazırlanması ile birlikte, merkez bankası, Kasım 2008'de ilk tur varlık alımı duyurusundan bu yana genişlettiği 4.48 trilyon dolarlık rekor bilanço büyüklüğüne tutunmayı planlıyor. 

Fed'in bu büyüklükteki bilançosu, borçlanma maliyetlerini kontrol altında tutmaya devam edecek, Fed'in enflasyonu hedef seviyesine yükseltmesine yardımcı olacak ve Orta Doğu'daki savaş ve yavaşlayan Avrupa ve Çin ekonomilerinden kaynaklanan ülke dışı güçlüklerle karşı karşıya kalan beş yıllık ekonomik büyümeye destek sağlayacak. 

Fed'in bilançosunda tuttuğu tahviller, kamuya açık piyasalarda işlem gören menkul kıymet arzının sınırlı kalmasına neden oluyor ve bunun sonucu, tahvil fiyatları yükselirken, faizler aksi durumda olabileceğinden daha aşağı seviyelerde gerçekleşiyor. New York'ta Barclays Plc kıdemli ABD ekonomisti ve bir dönem Fed'in para ve finans piyasaları analiz bölümünde görev yapan Michael Gapen'e göre, bu durum, Fed'in gösterge faizi düşürmesi gibi ekonomite teşvik sağlayacak. 

Gapen, "Bilançodaki varlıkların korunması ekonomiye destek sağlamaya devam edecek," dedi ve "Fed'in mesajının, 'ivme sağlamak ve ekonomiyi doğru yolda tutmak için yeterince çaba gösterdik' şeklinde olduğunu düşünüyoruz. Şimdi durumun nasıl olduğunu anlamak için bekle-gör durumundayız" şeklinde görüş bildirdi.

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), önceki toplantı tutanaklarınına göre, 28-29 Ekim'deki toplantısında, tahvil ve mortgage destekli menkul kıymet alımlarını sonlandırmayı planlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)