E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed 2017 yılında 3 kez faiz arttırabilir---

Fed 2017 yılında 3 kez faiz arttırabilir

Fed 2017 yılında 3 kez faiz arttırabilir
07 Şubat 2017 - 10:26 borsagundem.com

PIMCO: '' Fed'in 2017 yılında 3 kez faiz arttırması mümkün''

PIMCO küresel tahvil birimi CIO'su Andrew Balls, Fed'in Mart ayında faiz artırımına gitmek istiyorsa piyasaları şaşırtmamak için “sıkı çalışması” gerektiğini, yatırımcıların böyle bir hamleye ilişkin beklentilerinin düşük olduğunu belirtti.

Balls, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Şubat ortasındaki konuşmasını Mart ayında gidilecek bir faiz artırımına ilişkin beklentileri “sıfırlamak” için değerlendirebileceğini ifade etti.

“Tarım dışı istihdam raporundaki ücret artışı verisi Mart ayı anlamında baskıyı kesinlikle bir miktar kaldırıyor” diyen Balls, Fed'in bu yıl iki kez faiz artıracak olmasına karşın üçüncünün de mümkün olabileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • güçlü07 Şubat 2017 11:20

    biraz da türkiye üretimini konuşalım

  • Yorumspor07 Şubat 2017 11:14

    Bana göre Trump'ın son toplantısında doların yetirince değerli olduğunu söylemesi FED'e bir mesajdı. FED mart ayında planlanan faiz artırımını pas geçecektir. 2017 de 2 tane faiz artırımı planlayacaktır. (Çok önemli bir gelişme olmadığı sürece)