E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed hisse piyasalarını geriletti---

Fed hisse piyasalarını geriletti

Fed hisse piyasalarını geriletti
21 Eylül 2017 - 08:44 borsagundem.com

Fed'in bilanço daraltacak olması ve bu yıl bir faiz artırımına daha gitme olasılığı borsalara satış getridi

Dolar, Fed'in bilançosunu daraltmaya gelecek ay başlayacağını açıklaması ve yıl sonuna kadar bir kez daha faiz artıracağı sinyali vermesinin ardından yükselirken, Asya borsaları geriledi. Fed düşük enflasyona rağmen yıl sonuna kadar bir kez daha faiz artırımı beklendiğini sinyalini verdi ancak uzun vadeli faiz tahminlerini düşürdü. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Wall Street'deki hafif kazanımları görmezden gelerek yüzde 0.4 geriledi. Güney Kore'nin Kospi endeksi  yüzde 0.2, Avustralya borsası yüzde 0.9 geriledi. Hong Kong'un Hang Seng endeksi <.HSI> küçük kazanımlar kaydetti. Japonya'nın Nikkei endeksi  ABD tahvil getirilerindeki yükselişin bankacılık hisselerini desteklemesiyle yüzde 0.8 yükselirken, Fed kararlarının ardından yenin dolar karşısında değer kaybetmesi ihracatçılara destek oldu. Japonya Merkez Bankası beklentilere paralel olarak para politikasını değiştirmezken, piyasalar merkez bankası başkanının ilerleyen saatlerde düzenleyeceği basın toplantısını bekliyorlar. ABD hisse seneti Fed'in açıklamasının ardından kayıplarını hızlıca toparlarken, S&P 500 dün hafif yükselişle kapanarak, yeni bir rekor kırdı.

DÖVİZ

Dolar, Fed'in para politikasında sıkılaştırma yanlısı tutumu ve Aralık'ta faiz artırım beklentileriyle dünkü kazanımlarını artırdı. Dolar, yen karşısında iki ayın zirvesine yükselirken ve euro karşısında değer kazanmaya devam etti. Fed enflasyonun düşük seyrini sürdürmesine rağmen yıl sonuna kadar bir kere daha faiz artırabileceğine işaret ederken, politika faizini değiştirmedi. CME Fedwatch verilerine göre ABD'de vadeli işlemler Aralık ayında politika faizinin yükseltilmesine yüzde 70 olasılık veriyor. Dünkü Fed toplantısı öncesi bu oran yüzde 50'ydi. Fed, 2008 yılındaki finansal kriz sonrası satın aldığı 4.2 trilyon dolar tutarındaki tahvil portföyünü azaltmaya Ekim ayında başlayacağını da açıkladı. Euro dün yüzde 0.8 gerileyerek dört günlük kazanım dizisini tersine çevirmesinin ardından bugün de yüzde 0.1 düşüşle 1.1886 dolara geriledi. Dolar yen karşısında 112.645 ile 18 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.2 artıda 112.430'da bulunuyor.

PETROL

Petrol piyasası, ABD ham petrol stokları ve üretimindeki artışın yanı sıra doların değer kazanması nedeniyle baskı altında kaldı. İşlemciler dolardaki değer artışının yüzde 0.1 gerileyen Brent petrolü üzerinde, ABD stoklarındaki ve üretimindeki artışın ise ABD hafif ham petrolü üzerinde baskı yarattığını belirttiler.

ALTIN

Altın, güçlü seyir izleyen dolar ve Fed'in Aralık faiz artıracağına ilişkin artan beklentilerin talebi azaltmasına paralel olarak üç haftadan uzun sürenin dip seviyesine geriledi. Spot altının ons fiyatı Asya piyasalarının açılışında 1295.65 dolar ile Ağustos sonlarından bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra yüzde 0.1 düşüşle 1,299.31 dolarda bulunuyor. ABD altının Aralık vadeli fiyatı yüzde 1 düşüşle 1,302.60'a geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)