E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed faiz kararını açıkladı---

Fed faiz kararını açıkladı

Fed faiz kararını açıkladı
27 Temmuz 2016 - 21:04 borsagundem.com

Fed, Ağustos toplantısında beklendiği gibi faiz oranını değiştirmedi

Fed’in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Ağustos toplantısı sona erdi. Fed, faiz oranlarını değiştirmezken, ABD ekonomisine olan risklerin hafiflediğini ve istihdam piyasasının sıkılaştığını söyleyerek, bu yıl içerisinde ikinci bir faiz artırımı için elverişli ortamın oluşmaya başladığını söyledi.

FOMC, iki günlük toplantısının ardından yaptığı açıklamasında, Haziran ayında enflasyon ve küresel gelişmeler için kullandığı "yakından izleme" ifadesini tekrarladı ve "Ekonomiye yönelik yakın vadeli riskler azaldı." dedi. Fed, İstihdam kazanımlarının Haziran ayında güçlü olduğunu ve göstergelerin geçtiğimiz aylarda istihdam kullanımında artışı işaret ettiğini söyledi.

ABD merkez bankası yetkilileri, Brexit kararının ardından ekonominin ilerleyişi ile birlikte Mayıs ayındaki düşük gelen istihdam verisinden Haziran ayındaki büyük değişimi değerlendiriyor. Fed Başkanı Janet Yellen, Fed'in faizleri kademeki olarak yükselteceğini tekrarlarken, piyasa volatilitesi ve iş kazanımlarında beklenmeyen düşüşler bu planları ertelettirdi.

Komite, "Ekonomik koşulların faiz oranlarını kademeli bir şekilde artırılması yönünde" gelişeceği beklentisini tekrarladı. Fed, faiz artırımının zamanına dair bir açıklamada bulunmadı.

Fed'in kararı 1'e karşı 9 üyenin oyuyla aldığı, muhalefet eden tek üyenin Kansas City Fed Başkanı Esther George olduğu belirtildi.

Ayrıntılar geliyor...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • karlar cebe artık.28 Temmuz 2016 08:17

    eylül aralık fed toplantılarında faiz artış ihtimali artmakta bu da borsalarda fiyatlanmaya başlayabilir bundan sonra .

  • artık borsalar riskli dünyada28 Temmuz 2016 08:10

    tam tersi ,her arttırmama kararı sonraki toplantıyı arttıracak beklentisini arttıracağından kar realizasyonları başlayabilir dikkat etmeli tüm dünya borsaları çok primli.

  • Öncü27 Temmuz 2016 21:29

    Piyasaları rahatlatan bir açıklama , bist zaten dış borsalara göre gündem gereği pozitif ayrıştı bu açıklamanında etkisi olacaktır.80 bin üzeri seviyeler olası görünüyor. al-sat tavsiyesi değildir