E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro yeniden yükselişte ---

Euro yeniden yükselişte

Euro yeniden yükselişte
20 Kasım 2017 - 13:06 borsagundem.com

Almanya'da koalisyon görüşmelerinin başarısız olması sonrasında Dolar ve Yen karşısında değer kaybeden Euro yeniden yükselişe geçti.

BORSAGUNDEM.COM

Almanya'da koalisyon görüşmelerinin başarısız olması sonrasında Dolar ve Yen karşısında değer kaybeden Euro bu sabah Asya'da gerçekleşen işlemlerde son iki ayın en düşük seviyesine geriledikten sonra yeniden yükselişe geçti.

Merkel'in muhafazakları Eylül ayında yapılan seçimlerin ardından mecliste bir kaç koltuklarından olarak güç kaybı yaşamışlar ve yürüttükleri koalisyon görüşmeleri de başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Koalisyonun bir parçası olması planlanan Özgür Demokratlar görüşmelerden çekildiklerini açıkladılar.

Bu gelişmenin ardından Merkel'in bir azınlık hükümeti kuramaması halinde siyasi bir kriz oluşabileceği endişeleri doğdu. Bir erken seçim olmasına yönelik en büyük korku ise göçmen karşıtı AFD partisinin Eylül ayında yüzde 13 seviyesinde olan oylarını artırabilecek olmasıydı.
Asya'da erken saatlerde gerçekleşen işlemlerde yüzde 0.8 oranında düşüşle 131.16 yene kadar gerileyen euro bu seviyeden gelen alımlarla yüzde 1 yükseldi ve önceki kapanışının üzerine çıkarak 132.33 yen seviyesinden fiyatlandı.
Euro dolar karşısında gün içinde en çok yüzde 0.5 oranında geriledi ve 1.1722 seviyesini gördü. Ancak buradan gelen alımlarla toparlandı ve önceki kapanışının yüzde 0.1 üzerine çıkarak 1.1862 seviyesini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)