E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro ECB öncesi düşüşte---

Euro ECB öncesi düşüşte

Euro ECB öncesi düşüşte
20 Temmuz 2017 - 13:11 borsagundem.com

Euro, Avrupa Merkez Bankası toplantısının öncesinde uzun pozisyonların azalmasıyla geriledi

Euro, Avrupa Merkez Bankası toplantısının öncesinde temkinli yatırımcıların uzun pozisyonları azaltmasıyla düşüşünün ikinci gününe girdi. 

Bu hafta dolar karşısında 14 ayın zirvesine tırmanan Euro bölgesi ortak para birimi, yüzde 0.2 kadar düştü ve 1.1496 dolara indi. Avrupa Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısında herhangi bir değişiklik beklenmezken, Mario Draghi'den bankanın Eylül ayında tahvil alımlarını azaltmaya başlayıp başlamayacağına ilişkin açıklama bekleniyor. 

Kamuya açık konuşma yapma yetkisi bulunmadığı için isim vermek istemeyen Londra merkezli bir traderdan gelen bilgiye göre, Draghi'nin güvercin yorumlarda bulunması durumunda euro, 1.1400 dolara gerileyebilecekken, beklenenden daha şahin bir tutumtakınılması durumunda, euronun 1.1610-1.1650 aralığına çıkabileceği öne sürülüyor. 

UniCredit SpA stratejisti Vasileios Gkionakis, "Draghi, beklediğimiz gibi Sintra'da bulunduğu açıklamalardaki tutumuna sadık kalırsa, euronun güçlü yukarı yönlü trendinde bir yavaşlama görebiliriz" dedi. 

Morgan Stanley, Draghi'nin Perşembe günkü konuşmasında kademeli yaklaşmının altını çizmesini öngörüyor. Hans Redeker'in de içerisinde bulunduğu stratejistler, "Kademeli yaklaşımın euronun ılımlı bir şekilde 1.1440 seviyesine dönmesi için yeterli" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)