E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro "Draghi" ile dalgalandı, altın düştü---

Euro "Draghi" ile dalgalandı, altın düştü

Euro Draghi ile dalgalandı, altın düştü
20 Temmuz 2017 - 16:36 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, euro, Draghi'nin büyüme yorumuyla dalgalandı, altın düştü

Merkez bankaları Perşembe günü bir kez daha küresel piyasalarının önünde ve merkezinde yer aldı. Euro ve tahviller, Avrupa Merkez Bankası'nın faizlerde değişikliğe gitmemesinin ardından düşüşe geçerken, Mario Draghi'den gelen büyüme yorumuyla birlikte euro, yönünü yukarı çevirdi. 

Avrupa ortak para birimi, merkez bankasının yılın sonlarına dek politika normalizasyonuna doğru atacağı adımın ne zaman ve nasıl yapılacağına ilişkin kararın zamanını ertelemesiyle ilk başta kayıplarını genişletti, ancak bunun ardından Draghi'nin, gerektiği takdirde ek teşvikte bulunulacağı açıklamasının yanı sıra, açıklanan verilerin Euro bölgesi ekonomisinde sağlık gösterdiğini dile getirmesiyle yönünü yukarı çevirdi.
 Bir yandan, bölge hisseleri, MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi rekor seviyesinin yakınından işlem görürken iki gün üst üste kazanç elde etmeye yöneldi. Dolar, Salı günü 11 ayın en düşük seviyesinden kapanmasının ardından toparlanmaya devam ederken yen, Japonya'da politika yapıcıların enflasyon hedefine ulaşmaya ilişkin zaman çerçevesini ertelemesinin ardından neredeyse iki haftanın en büyük düşüşünü sergiledi. Petrol , yükselişinin üçüncü gününe girdi. 

Draghi: Hala büyük miktarda genişlemeye ihtiyaç var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)