E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnflasyonda düşüş devam eder mi?---

Enflasyonda düşüş devam eder mi?

Enflasyonda düşüş devam eder mi?
04 Nisan 2016 - 09:00 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın attığı adım, dolardaki düşüş enflasyonda gerileme yaratabilir

Geçen ay gelen beklentilerin altındaki düşük enflasyon ve güçlü büyüme verilerinin ardından TL, değer kazanarak dolar karşısında 2.80 seviyelerine kadar geri çekilme yaşadı. Merkez Bankası’nın sadeleştirme sürecinde baktığı iki önemli konu var. Birincisi yurtdışı riskler, ikincisi ise yurtiçi enflasyondaki görünüm. Banka son yaptığı faiz kararı sonrası açıklamalarında, enflasyondaki görünümün aşağı yönlü devam etmesi halinde faizin üst koridorunda indirime devam edebilecekleri sinyalini vermişti. Bugün de açıklanacak enflasyon rakamlarında yıllık bazda beklenti %8.15 artması yönünde. Bir önceki ay ise %8.78 gerçekleşmişti. Beklentiler dahilinde bakıldığında, enflasyon tarafında düşen bir seyir olabileceğini görüyoruz. Verilerin bir önceki aya göre düşük gelmesi bile TL varlıkları için olumlu olacaktır. Çünkü enflasyondaki düşüş, ekonominin yolunda gittiğine ve Merkez Bankası’nın istediği hamleleri yapabilmesine olanak tanıyor. Böylece yurtdışından sermaye akışı yeniden yurtiçine doğru gelmeye devam edebilir.
Dolar/TL tarafında ise fiyatlar hemen 200 haftalık üssel ortalamanın üzerinde tutunuyorlar. 2.82 olan bu seviyenin üzerinde tutunmaya devam etmesi halinde kısa vadeli tepki yükselişleri görebiliriz. Ancak fiyatların bu seviye altında kapanış yapmaya başlaması halinde 2,75-2,80 bandında dalgalanmaya başlayacağı bir süreç içine girebiliriz. Direnç olarak ise 2,84-2,87-2,90 seviyeleri sırasıyla takip edilebilir.

Kerem Muçe - İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)