E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinEge'de 6.3 büyüklüğünde deprem---

Ege'de 6.3 büyüklüğünde deprem

Ege'de 6.3 büyüklüğünde deprem
21 Temmuz 2017 - 01:48 borsagundem.com

Ege bölgesinde birçok şehirde hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 6.3, Kandilli Rasathanesi ise 6.2 olarak açıkladı

Ege Bölgesi gece yarısı büyük bir depremle sarsıldı. Merkez üssünün Gökova Körfezi olduğu bildirilen deprem, başta Muğla ve ilçeleri olmak üzere Ege bölgesinin tamamında hissedildi. 

AFAD, saat 01.31'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.3 olarak duyurdu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin 5 Km derinlikte ve 6.2 şiddetinde olduğunu açıkladı. Kandilli depremin merkez üssünün Gökova Körfezi olduğunu da belirtti. Depremin 18 saniye sürdüğü öğrenildi. 

YUNANİSTAN KAYNAKLARI...

Deprem için Yunanistan kaynakları ise ilk verdikleri bilgilerde 6.4 şiddetini verdiler. Yunanistan kaynakları ayrıca depremin yerin 10 km altında gerçekleştiğini belirtti.

BODRUM SABAHA KADAR UYUMADI

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün saat 01.31’de meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından Bodrumlular ile yerli ve yabancı turistler geceyi sokaklarda ve parklarda geçirdi.Gümbet İnceburun’da meydana gelen tsunamide 12 tur teknesi ile 5 balıkçı teknesi karaya sürüklenirken, onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı. O anları anlatan kaptan Metin Kestaneci (40), "Teknenin kaptanıyım. Teknede uyuyordum, önce bir gürültü ardından uğultu geldi. Ne oluyor demeye kalmadan birden tekne karaya doğru sürüklendi. Tekne ile birlikte kendimizi karada bulduk. Böyle bir şöy görmedim" dedi.

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI: ÇOK ŞİDDETLİ SARSILDIK

Muğla açıklarında meydana gelen depremin en çok hissedildiği bölgelerden biri olan Bodrum'un Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, hurriyet.com.tr'ye çok şiddetli bir sarsıntı meydana geldiğini belirterek, "Şu ana kadar bize gelen herhangi bir kötü durum yok. İnşallah da olmaz. Şu an bilgileri topluyoruz" dedi.

DATÇA'DA BİNA ÇÖKTÜ

Muğla’nın Datça İlçesi’ndeki depremin en fazla hissedildiği yer, Reşadiye Mahallesi oldu. Datça’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Reşadiye Mahallesi’nde iki katlı bir binada büyük hasar meydana geldi. Ferit Papatya’ya (44) ait iki katlı eski tas bina, depreme dayanamadı. Deprem sırasında evde bulunan Hediye Papatya (38) ve 14 yaşındaki yeğeni Hümeyra Papatya kendilerini dışarı attı. Depreme uykuda yakalandıklarını söyleyen Hediye Papatya, "Yeğenim Hümeyra ile evde uyuyorduk. Büyük bir gürültü oldu. Ev üzerimize yıkılıyordu. Düşen taşlardan bizi Allah korudu. Kendimizi dışarı attık. Ev oturulamaz hale geldi" diye konuştu.

DATÇA’DA 18 KİŞİ YARALANDI, BİR KİŞİNİN KOLU KIRILDI

Öte yandan deprem sırasında paniğe kapılan 18 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandıkları öğrenildi. Deprem sırasında korkuya kapılıp dışarı çıkmaya çalışırken düşüp yaralanan 17 kişi, Datça Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalelerin ardından taburcu edildi. İskele Mahallesi’ndeki iki katlı bir evde deprem sırasında korkup dışarı çıkmaya çalışan 85 yaşındaki Ruhi Tan ise merdivenlerden düşüp sol kolunu kırdı. Ruhi Tan, ilk müdahalenin ardından Marmaris Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Sarsıntı İzmir merkez ve Fethiye'ye kadar geniş kıyı şeridinden de hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar kendilerini açık alanlara attı.

ARTÇILAR SÜRÜYOR

Ege Denizi'nin Gökova Körfezi'nde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Gökova Körfezi'nde saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından saat 01.52 ile 02.23 arasında 4 artçı deprem daha kaydedildi
AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.52'de 4,6 büyüklüğünde, saat 01.54'te 4,5 büyüklüğünde, saat 02.00'de 4,2 büyüklüğünde, saat 02.23'te ise 4,5 büyüklüğünde 4 artçı sarsıntı daha meydana geldi.

4,6 büyüklüğündeki deprem Ege Denizi'nde yerin 14,57 kilometre derinliğinde, 01.54'teki 4,5 büyüklüğündeki deprem Gökova Körfezi'nde yerin 6,97 kilometre derinliğinde, 02.00'daki 4,2 büyüklüğündeki deprem yerin 2,52 kilometre derinliğinde, 02.23'teki deprem yerin 5,04 derinliğinde meydana geldi.

Muğla depremi sonrası çok önemli uyarı

 

Bodrum depreminin ardından ilk kareler

 

Deprem Komşu'yu da vurdu: 2 ölü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekremeren 21 Temmuz 2017 10:49

    Pia araba petrol, namuslu japona deprem. Güzel egeye deprem yüzlerce peygaöberin adam edemediği pisliklere petrol. işte ilahi adalet