E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMuğla depremi sonrası çok önemli uyarı---

Muğla depremi sonrası çok önemli uyarı

Muğla depremi sonrası çok önemli uyarı
21 Temmuz 2017 - 02:11 borsagundem.com

Depremin ardından bir televizyon kanalında canlı yayına katılan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz önemli uyarılarda bulundu

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz artçıların sürdüğünü belirterek vatandaşlara hasarlı binalara girmemeleri uyarısında bulundu. 

ARTÇILAR SÜRÜYOR

6.3 şiddetindeki depremin ardından artçılar da sürüyor. 01.37 ve 01.52'de iki ayrı deprem daha meydana geldi. 4.3 ve 4.6 şiddetindeki depremler yeniden paniğe sebep oldu.

VALİ'DEN AÇILAMA

Muğla Valisi Esengül Civelek, depremin hemen ardından detaylı bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Vatandaşların depremin yarattığı korku nedeniyle sokaklarda olduğuna işaret eden Civelek, şu bilgileri verdi:

"An itibarıyla tüm ilçelerimize ulaştık. İlk bilgilere göre kent genelinde can ve mal kaybımız yok. Yıkılan bina yok. Ancak bir kaç kişinin korkma nedeniyle düşme sonucu, atlama nedeniyle hafif yaralandıklarını öğrendik. Elektrik kesintisi yok. Deprem nedeniyle birkaç arıza oluşmuş durumda. Onun üzerinde çalışıyoruz."

KAYMAKAMDAN 70 YARALI AÇIKLAMASI

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da yaptığı açıklamada, "Can kaybının ve ağır yaralının olmaması sevindirici. Sarsıntıdan dolayı panik yaşayıp atlayan bazı vatandaşlarda kırık vakaları yaşandı. Böyle bir depremde bunlar da normal. Yaşanan büyük sarsıntıya rağmen bazı evlerde çatlamalar var. Ancak herhangi bir yıkılma söz konusu değil. Bu büyüklükte bir sarsıntıda, binalarımızın ilçede en fazla iki kat olması büyük hasar yaşanmasını önledi. Kırsal kesimde, özellikle kerpiç yapılı ve eski evlerde kısmi göçmeler var. Gümbet’te denizin yükselmesinden dolayı su baskınları yaşandı. Ve bazı teknelerde maddi zararlar meydana geldi. Hastanelerimize yaklaşık 70 yaralı müracaat etti. Devlet hastanesinde taşıyıcı kolonlarda bir sorun yok, sadece asma tavandaki bazı plastik bölmelerde çökmeler oldu. Bu da hastalarımızda tedirginliğe neden oldu. Hastane bahçesine çıkardık hastalarımızı. Teknik ekipler hastanede inceleme yapacaklar. Bu incelemeler sonuçlanıncaya kadar da hastalarımızın tedavileri burada sürecek. Ayrıca ilçeden Kos’a yapılan feribot seferleri de durduruldu" dedi.

Cami minaresi hasar gördü

Depremin en çok hissedildiği ilçelerden Bodrum'da vatandaşlar geceyi sokakta geçiriyor.

Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Adliye Camisi'nin minaresi sarsıntı nedeniyle zarar gördü. Minarenin bazı bölümleri düştü. Polis ve zabıta ekipleri, minareden düşen parçalardan vatandaşların zarar görmemesi için bölgeyi güvenlik şeridiyle kapatarak cami çevresine girilmesini önledi.

CAN KAYBI YOK, DUVARLAR YIKILDI, TRAFOLAR YANDI

Depremin merkez üssü olan Muğla'da Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ekiplerin il geneline dağılıp inceleme başlattığını belirterek şunları söyledi:“Çok şiddetli bir deprem ve çok uzun sürdü. Can kaybı olmadı. Ufak tefet duvar yıkıkları bilgisi alıyoruz. Üzücü olan bu panikle yüksekten, pencereden atlayan vatandaşların olduğu, onların da hastaneye kaldırıldığı ile ilgili bilgiler geldi. Trafo yangını, ot yangını gibi ufak yangınlar var. Hemen müdahale edildi. Gelen bilgiler Seydikemer’den Bodrum’a kadar 13 ilçeden can kaybı söz konusu değil. Büyük bir yıkım da söz konusu değil. Sadece duvar yıkılmaları var. Köylerden de bilgi geliyor. Yıkımlar evlerin tamamen yıkılması şeklinde değil, eski, çürük, yığma duvarların yıkımı söz konusu."

'Kimse Bodrum'da tatilde olan akrabalarını merak etmesin'

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da ufak tefek hasarların olduğunu, panik yaşayanların sokaklarda, bahçelerde, otellerin geniş alanlarında toplandığını kaydetti.

Hastanelere genelde korkudan dolayı sıkıntılar yaşayanların intikal ettiğini belirten Kocadon, "Kimse Bodrum'da tatilde olan akrabalarını merak etmesin, can kaybı yok. Belediye ekipleri çöken bir yolumuz vardı onu tadilat etti. Toprak kaymasını düzeltti, aksaklıklar gideriliyor. Elektrik kesintileri nedeniyle çalışmalar sürüyor. Direklerin devrilme ihtimaline karşı kontrollü elektrik veriliyor. Oluşan dalgalar nedeniyle limanda demirli bulunan teknelerin ipleri koptu. Teknelerde hasar oluştu." ifadelerini kullandı.

İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli'de de hissedildi

Muğla açıklarında 01.31'de kaydedilen deprem, İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli'de de hissedildi. Deprem nedeniyle bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Kameralara yansıyan görüntülerde evlerdeki ve iş yerlerindeki avizelerin uzun süre sallandığı kaydedildi.

HEYELAN TEHLİKESİ

Daçta Belediye Başkanı Gürsel Uçar, ilçede çok sayıda binada çatlaklar bulunduğunu ancak ciddi bir yıkım olmadığını bildirdi. Can kaybı yaşanmadığını belirten Uçar, heyelan tehlikesine karşı da vatandaşları uyardı. Eski Datça diye bilinen Reşadiye Mahallesi'nde, 60-70 yıllık toprak evlerde kısmi çatlaklar olduğunu ifade eden Gürsel, "Böyle bir şiddetli depremde can kaybı yaşamamamız büyük şans. Allah bizi korudu" diye konuştu. 

HALK EVLERE DÖNMÜYOR

Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde, yaşanan depremin ardından halk büyük paniğe kapılarak sokaklara çıkarak okul bahçeleri, kafeteryalarda toplandılar. Aileler kucaklarındaki bebeklerle evlerine girmeyerek korku dolu bekleyişlerini sürdürüyor. Depremi evinde hisseden Sercan Acar isimli bir vatandaş, “Deprem olduğu sırada uyanıktım. Birkaç saniye önce deprem mi oluyor diye eşime söyledim. Ardından büyük bir deprem meydana geldi. Kızımı kucağıma alarak eşimle birlikte masanın altına girdik. Çok korkuyoruz dediö Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören bir vatandaş ise “İlk önce ranzayı biri sallıyor sandım. Ardından deprem olduğunu fark ettik. Koşar adımlarla dışarıya kaçtım. Kardeşimin aracının içerisinde korkuyla bekliyorum” dedi.



MAMARMARİSLİLER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Ege Denizi'nde, Gökova Körfezi merkezli saat 01.31'de gerçekleşen deprem Marmaris'te de hissedildi. Birçok vatandaş ve turist kaldıkları yerleri terk edip sokaklara döküldü. İlk gelen bilgilere göre, depremde can ve mal kaybı yaşanmadı. Mamaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, "Şu anda ilçede güvenlik güçlerimiz sokak sokak geziyor. Herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Devlet olarak teyakkuz halindeyiz" dedi.

Ege'de 6.3 büyüklüğünde deprem

 

Bodrum'da 70 yaralı! Tüm hekimler göreve çağrıldı

 

Deprem Komşu'yu da vurdu: 2 ölü

 

Bodrum depreminin ardından ilk kareler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali21 Temmuz 2017 11:20

    Depremin merkezi KOS. Bodrum fazla etkilenmemiş. Depremden çok acılar çekmiş bir ülke olarak tüm yapılarımızı depreme dayanıklı yapmalıyız. Coğrafi afetler konusunda bilinçli olmalıyız.

  • Insanları seven biri21 Temmuz 2017 11:05

    Bu afat durumundan ders çıkarmak gerekmiyormu kendimize gelmemiz için Allah'ı depremlerde hatırlıyoruz