E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDraghi'den 4 risk uyarısı---

Draghi'den 4 risk uyarısı

Draghi'den 4 risk uyarısı
23 Mart 2018 - 09:30 borsagundem.com

AMB Başkanı Mario Draghi, üst düzey birifingte risk uyarıları yaptı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, dört orta vadeli riske dikkat çekti.

Perşembe günü yapılan zirvede devlet ve hükümet başkanlarına hitaben konuşan AMB Başkanı, AB liderlerini harcama artışı planları konusunda uyarırken şu dört uyarıyı paylaştı.

1) TİCARETTE KORUMACILIK

Draghi'nin ilk uyarısı ticaretteki kormacılık eğilimi oldu. Draghi'ye göre korumacılık ekonomiler üzerinde doğrudan etkiye sahip olabilir ve güvene zarar verebilir.

2) MALİ DÜZENLEMENİN GEVŞETİLMESİ

Draghi'ye göre mali düzenlemeler bir diğer risk noktası. Başkan Draghi'yöe mali düzenlemelerin gevşetilmesi olası bir krizi tetikleyebilir.

3) PİYASA FİYATLAMALARI

AMB Başkanı, piyasa fiyatlamalarını riskler arasında takip ediyor. Draghi, ABD hisse senetlerinin Şubat ayında olduğu gibi hızlı bir satışa maruz kalması gibi yeniden fiyatlamaların Avrupa ekonomisi için risk teşkil ettiğini söyledi.

4) DÖNGÜSELLİK

Son olarak Draghi, mali politikaların sadece ABD'de değil,  birçok hükümetin ekonomilerini zaten büyümeye başladıkça kemer gevşetme ve harcamaları artırmayı planladığı AB'de de "döngüsel" nitelikte olduğunu belirterek risk uyarısı yaptı.(Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)