E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 2.9550 seviyesinde---

Dolar/TL 2.9550 seviyesinde

Dolar/TL 2.9550 seviyesinde
29 Ağustos 2016 - 17:30 borsagundem.com

ABD Doları, Fed Başkanı Yellen'ın Jackson Hole konuşması sonrası iki haftanın zirvesinde tutundu

Dolar, Fed yetkililerinin ABD merkez bankasının Eylül ayında faiz artırımına gidebileceği beklentilerini tetiklemesi ardından yaklaşık iki haftanın zirvesinde tutundu. Yen, Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda'nın daha fazla genişlemeci para politikasının sinyalini vermesiyle, kayıplarını korudu.

Japon Yeni, Cuma günü yüzde 1.3 değer kaybederek dolar karşısında altı haftanın en sert düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından, Pazartesi günü yüzde 0.40 gerileyerek 102.25 seviyesinden işlem gördü. Dolar, Euro karşısında yüzde 0.05 yükselerek 1.1203 seviyesinden işlem gördü. ABD Doları'nın 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Dolar Endeksi, geçtiğimiz hafta Mayıs başından beri görülen en güçlü kazancını kaydetmişti.

Fed Balkanı Janet Yellen, Cuma günkü Jackson Hole konuşmasında ABD'de sıkı para politika için ortamın daha uygun olduğunu belirtirken, başkan yardımcısı Stanley Fischer ise Eylül ayında faiz artırımına gidilmesinin mümkün olduğunu ifade etmişti. Vadeli işlemler piyasasına göre Fed'in Eylül ayında faiz artırımıan gitme ihtimali geçtiğimiz haftaki yüzde 22'den yüzde 42'ye yükseldi. BOJ Başkanı ise teşvik paketini “tereddüt etmeden” artırabileceğini belirtti.

Fed Başkanı Yellen’ın Cuma günü yaptığı değerlendirmede bu yıl ki faiz artırımına dikkat çekmesi Dolar/TL’yi de yukarı taşıdı. Cuma gününü 2.9546 seviyesinden kapatan parite yeni haftada 2.9607 seviyesine kadar yükseldikten sonra şu saatlerde yüzde 0.03 artı ile 2.9556 seviyesinde...

Analistlere göre teknik olarak tekrardan yükseliş kanalına girdiğini görülen dolar/TL paritesi 2.9540 seviyesinde işlem görürken alımların devamı durumunda 2.9640 ve 2.9725 seviyeleri olası gevşemeler görülmesi durumunda ise 2.9435 ve 2.9300 seviyeleri görülebilir.

Piyasalar Yellen'ın konuşmasına odaklandı

 

Yellen'ın faiz sinyali piyasayı nasıl etkiler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)