E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKongre kararı doları uçurdu---

Kongre kararı doları uçurdu

Kongre kararı doları uçurdu
04 Mayıs 2016 - 21:46 borsagundem.com

Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşmenin ardından AK Parti'den 'Mayıs'ta kongre' kararı gelmesi doları uçuşa geçirdi

Çarşamba gününe 2.8487 seviyesinden başlayan dolar/TL, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasında yapılan toplantının ardından gelen AK Parti'nin Mayıs ayında kongreye gideceği haberi sonrası 2.9763 seviyesine kadar ilerledi. TL dolar karşısında Mart 2009'dan beri en sert bir günlük düşüşünü gerçekleştirdi.

Uzmanlar, Salı günkü negatif ayrışmanın devam edip etmeyeceğinin olası tepki alımlarının gücüne bağlı olacağını belirtiyor.

Yurtdışındaki satış dalgasıyla birlikte gelişen piyasa paraları karşısında yükselen dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasında varolduğu iddia edilen görüş ayrılıklarına ilişkin söylentiler ile yukarı yönlü hareketini hızlandırarak TL karşısındaki kazancını genişlettikten sonra, AK Parti'nin Mayıs ayında kongreye gideceği haberinin ardından 3 lira seviyesine yaklaştı.

Uzmanlar, Avrupa ve ABD'de bugün açıklanacak olan PMI verilerinin takip edileceğini, yurtiçinde Salı günkü negatif ayrışmanın devam edip etmeyeceğinin olası tepki alımlarının gücüne bağlı olacağını belirtiyor.

Dolar/TL Çarşamba günü 2.8445 ve 2,9763 seviyeleri arasında dalgalandı.

Lira karşısında, TSİ 21:32'de 2.9763 seviyesinde seyreden dolar, saat 22:21'de 2.9459 seviyesinde seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • K205 Mayıs 2016 08:33

    YÜKSEKTEN ALANLAR HİSSELERİ YANDI......MARMARA ÇIRASI GİBİ.......

  • Muzaffer Akalan05 Mayıs 2016 05:10

    Yeni isimler yeni beklentiler artık.Böyle düşünmek lazım.

  • BİROL DİZDAR05 Mayıs 2016 01:04

    Piyasalar belirsizliği sevmezler. Bu nedenle şu yapılmalıydı: Kongre beklenmez Davutoğlu hemen istifa eder yerine Cumhurbaşkanı ileride yapılacak kongrede AKP nin genel başkanı olacak kişiyi Başbakanlığa Atardı. Başbakan da hükümeti kurar cumhurbaşkanına götürür onay alırdı.Böylece de belirsizlik kalmazdı. Siyasi kriz azalır ekonomi de rahatlardı.

  • emin guney04 Mayıs 2016 22:11

    dolar uçar gider, birilerini süpürecekler gibi, yalaka medya yandı gülüm keten helva...