E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yükselişe geçti---

Dolar yükselişe geçti

Dolar yükselişe geçti
07 Aralık 2017 - 08:45 borsagundem.com

Dolar güne 3.85 lira seviyesinden başlangıç yaptı

TCMB'den faiz artırım beklentileri ve başta ABD'de devam eden dava kaynaklı olmak üzere Türkiye'ye yönelik risk algısının azalmasıyla hafta başından bu yana aşağı yönlü bir eğilim izleyen dolar/TL bu sabah 3.85 civarında hareket ediyor.

Dolar/TL bu sabah 3,85 seviyesinin üzerinde güne başladı. Saat 17:25 itibariyle 3.8708 lira seviyesinde seyrediyor.
Dolar/TL bugün en düşük 3,8480, en yüksek 3,8718 seviyesini  gördü.
Euro ise 4.5679 liradan alıcı buluyor.

Euro/dolar paritesi 1.1791 seviyesinde.

Gram altın serbest piyasada 155.9 liradan işlem görüyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.33 seviyesinde bulunuyor. 

Bankacılar ABD'de devam eden dava sürecinde bir çok gelişmenin yaşandığının ayrıca enflasyonun tepe noktasını görmesi nedeniyle piyasa fiyatlamaları açısından şimdilik "en kötünün geride" kalmış olabileceğini belirtiyor. Öte yandan ABD'nin İran'a yaptırımlarının ihlal edilmesi hakkında Halkbank yetkilisi Hakan Atilla'nın yargılandığı New York'ta görülen dava da piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Ancak bankacıların söylemiyle davada henüz "endişe verici nitelikte somut bir sonuç" çıkmaması nedeniyle piyasalardaki satış baskısı hafiflemiş hatta terse dönmüş durumda. Hafta başında beklentilerin üzerinde açıklanan enflasyon verisinin TCMB'nin 14 Aralık'ta yapacağı PPK toplantısında geç likidite penceresi faizini artıracağı yönündeki beklentileri artırdı. Ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sermaye hareketlerinin sınırlandırılması ile ilgili bir talebi olmadığını açıklaması ve ABD'de devam eden Reza Zarrab'ın tanık olarak yer aldığı davanın baskısının azalması ile TL daha iyi performans göstermeye başladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie07 Aralık 2017 13:16

    Ha TL'de kalmışsın ha donsuz kalmışsın. Dövizim var kafam rahat. İsterse faizleri sıfırlasınlar isterse arttırsınlar. Param enflasyon karşısında erimiyor.