E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa Dolar ve S&P 500 vadelileri geriledi---

Dolar ve S&P 500 vadelileri geriledi

 Dolar ve S&P 500 vadelileri geriledi
27 Mart 2017 - 07:32 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, dolar ve S&P 500 endeks vadelileri, Trump'ın sağlık yasasının oylamasının ertelenmesi ile düştü

Dolar ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, ABD'de geçen hafta sağlık hizmetleri yasa tasarısının oylamasının bir kez daha geri çekilmesi ve bunun sonucu ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomik gündemini uygulamaya koymasına ilişkin endişelerin artması ile birlikte Cuma günkü kayıplarını sürdürürken, altın ve tahviller yukarı yönde hareket etti.

Yen güç kazanırken, Japonya ve Avustralya hisse senetleri, ABD endeks vadeli kontratları ile birlikte geriledi. Dolar, Trump'ın seçim zaferi sonrası elde ettiği kazançlarının neredeyse tümünü geri vermeye çok yaklaştı. Avustralya ülke tahvilleri, ABD Hazine tahvilleri ile birlikte değer kazandı. Petrol , üreticilerin arz kısıntısı anlaşmasını uzatmayı düşünmeleri ile birlikte gerçekleşen kazançlarını geri verdi ve değer kaybetti.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. Döviz stratejisti Rodrigo Catril, "Piyasalar muhtemelen haftaya temkinli bir tonda başlayacak," dedi ve "Bu, yönetim tarafından hükümete yönelik ilk büyük reform çabasıydı ve bunun çok kötü bir şekildeçökmesi Başkan Trump'ın sınırlarını gösteriyor" şeklinde görüş bildirdi.

Trump'ın seçilmesi ile tetiklenen reflasyon işlemleri (Büyüme ve enflasyonun artacağı beklentileri ile yapılan işlemler), doların geri çekilmesi ve S&P 500 Endeksi'nin Ekim'den bu yana en kötü aylık performansına yönelmesi ile birlikte, Mart ayında teklemeye başladı. Öte yandan, gelişen piyasa varlıkları, gelişen ülkeler için küresel hisse senedi göstergesinin Mart ayı ile birlikte üçüncü ay üst üste yükseliş göstermeye yönelmesi ile birlikte tırmanıyor.

S&P 500 endeks vadeli kontratları Tokyo saati ile 10:47'de yüzde 0.7 aşaüıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)