E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar tutulamıyor! 3.54 lira seviyesine ulaştı---

Dolar tutulamıyor! 3.54 lira seviyesine ulaştı

Dolar tutulamıyor! 3.54 lira seviyesine ulaştı
25 Eylül 2017 - 08:48 borsagundem.com

Güne sakin başlayan dolar dolar kuru 3.54 lirayı aşarak kritik seviyeyi geçti

Dolar/TL haftanın ilk gününe 3.50 seviyesinin hemen altında başladı. Açılıştan kısa bir süre sonra 3,52 seviyesini geçerek kritik seviyeyi aştı. Gün sonuna doğru 3.5450 liraya kadar yükseldi.

Saat 17:42 itibariyle yüzde 1.40 oranında yükselişle 3.5450 lira seviyesinde seyrediyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin bugün gerçekleştireceği referandum ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, "Referandum zamanında yapılacak" dedi.
Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, “Tüm ikazlarımıza rağmen bu referandumun yapılması halinde Türkiye, ikili ve uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını mahfuz tutar” ifadeleri kullanıldı.
Irak hükümeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimine seslenerek, "Sınır kapılarını ve havaalanlarını teslim edin" çağrısında bulundu.

Dolar/TL bugün en düşük 3,4964, en yüksek 3,54450 lira seviyesini gördü.

Euro ise 4.1792 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1926 seviyesinde bulunuyor. Uzmanlar 3.52 seviyesinin kritik olduğunu bu seviyenin üzerinde tutunması halinde 3.55'e doğru yükselişin devam edeceğini belirtiyor. 

DOLAR 3.55 LİRAYI AŞARSA NE OLUR?

Vatan Gazetesi yazarı Ali Ağaoğlu, dolar kurunda 3.55 liranın kritik olduğunu belirtti. Ayrıca Kuzey Irak'ta yapılmaya başlanan referandumun dolar kurunu nasıl etkileyeceğini köşesine taşıdı.

İşte o yazı:

Dolarda 3.55 TL seviyesi önemli

1- Referandum yapılacak olur ve evet çıkarsa:

IKBY referandumun evet çıksa bile bağımsızlığın hemen ilan edilmeyeceğini daha önceden açıklamıştı. Türkiye olarak herhangi bir askeri müdahale ve ekonomik yaptırım uygulamasak bile artık referandum kartını ele geçirmiş olan IKBY’nin her an bunu hayata geçirebileceği endişesi kısa vadede olumsuz etkilese de zamanla etkisi hafifleyecektir. Bu durumda dolar/TL kuru kısa bir süre 3.52’leri test etse de yeniden yüksek 3.40’lı seviyelere dönecektir.

2- Referandum yapılırken veya hemen sonrasında:

Askeri müdahale nedeniyle kısa vadede dolar/TL kurlarının 3.5200-50’lerin test etmesine, bu seviye kırılacak olursa ilk aşamada 3.5525’nin test etmesine neden olabilir. Yaptırımların kısa vadede çok önemli bir etkisi olmasa da gerek Güneydoğu’nun ekonomisine vuracağı darbe, gerekse de cari açık anlamında orta vadede olumsuz yansımaları muhakkak olacaktır.

3- Referandum ertelenirse:

İptali çok daha olumlu etkileyebilir ancak sadece ertelenmesi dahi piyasalarda bir meltem rüzgarı estirebilir. Dolar/TL’de 3.4575’lere doğru bir hareket olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bülent aloğlu25 Eylül 2017 21:46

    Neyi duyulamıyor abartmayın Daha gecen gün 3.50 altına inmeyen dolar 3.54 gelmiş Dolar tutulamıyor diyorsunuz sanki 4.54 olmuş gibi