E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar düşüşte---

Dolar düşüşte

Dolar düşüşte
12 Aralık 2017 - 09:23 borsagundem.com

Güne 3.83 lira seviyesinden başlayan dolar 3.82 lira seviyesinde işlem görüyor

Gelişmekte olan ülke para birimlerindeki olumlu seyir ve TL'nin getirisinin bu hafta TCMB'nin yapması beklenen faiz artışı ile artacağı öngörüsüyle dolar/TL'de iyimserlik sürüyor. Geçen haftaya 3.94'ün üzerinde başlayan dolar/TL zayıf ABD verileri ve Türkiye'ye özgü endişelerin de bir miktar azalmasıyla haftayı 3.83 civarında tamamladıktan sonra dün anlamlı bir değişim göstermedi. Bankacılar TL'deki geçen haftaki değer kazancının ardından bu hafta yatay bir seyir izlendiğini; bugün Hazine'nin yeniden ihracını gerçekleştireceği 2 ve 5 yıllık gösterge tahvil ihalelerinin yakından izleneceğini söylediler.

Türkiye ve global piyasalarda merkez bankalarının faiz kararları beklenirken, Dolar/TL güne 3,83 seviyesinin üzerinde başladı.
Saat 15:54 itibariyle dolar 3.8271 lira seviyesinde bulunuyor.
Dolar/TL bugün en düşük 3,8228, en yüksek 3,8422 seviyesini  gördü.
Euro 4.5068 seviyesinden işlem görüyor. Gram altın 152.9 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.37 seviyesinde.

Bankacılar ABD'de devam eden dava süreci ile Suriye ve İsrail başta olmak üzere jeopolitik gelişmelerin yakından izlendiğini, dava sürecine ilişkin olumsuz gelişmelerin önemli bölümünün satış baskısı olarak piyasaya yansıdığını belirttiler. Bankacılar fiyatlamalarda iyimserlik olsa da TL'ye özgü risklerin henüz tam olarak ortadan kalkmadığına da dikkat çekiyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)