E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar kayıplarını geri alıyor---

Dolar kayıplarını geri alıyor

Dolar kayıplarını geri alıyor
17 Mart 2016 - 15:55 borsagundem.com

Dolar/TL Fed kararlarının ardından bu sabah 2.85'in altına gerileyen dolar, bu saatlerde 2.8644 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar göstergesi, Fed'in Çarşamba günü faiz artırımlarının hızına ilişkin beklentilerini düşürmesinin ardından, Ekim ayından bu yana en düşük seviyesine indi.

ABD doları, merkez bankasının, zayıf küresel büyümenin ve finans piyasası kargaşasının dünyanın en büyük ekonomisi üzerindeki etkisine dikkat çekmesinin ardından, kayıplarını üçüncü haftaya genişletmeye yöneldi. JPMorgan Chase & Co.'nun hüresel döviz volatilite endeksi, Fed'in kararının merkez bankaları üzerinde kendi paralarını zayıflatmak için politikalarını ayarlamaları yönünde baskıları artıracağı spekülasyonu ile birlikte, bu hafta en yüksek seviyesi yakınında kaldı. Avustralya doları, ülke işsizlik oranının düşmesinin ardından değer kazanırken, Yeni Zelanda doları, ekonomik büyümenin tahminleriaşması sonrası yükseldi.

Singapur'da Royal Bank of Scotland Group Plc. kıdemli piyasalar stratejisti Mansoor Mohi-uddin, "Çok kısa vadede, risk para birimleri, yani Asya ve emtia paraları, hisse senetleri dahil diğer risk varlıkları ve petrol ile birlikte, Fed'in güvercin duruşundan faydalanacak," dedi ve "Daha ilginç trend, diğer merkez bankalarının önümüzdeki birkaç haftada nasıl tepki vereceği olacak" şeklinde görüş bildirdi.

DOLAR 2,86 TL'NİN ÜZERİNDE

Karar öncesinde gün içinde 2.93'e kadar yaklaşan dolar, Fed'in açıklamalarıyla 2,87'nin altına inmişti. Dolar bu sabah da 2,8575'e kadar geriledi. Gün içinde dolardaki düşüş devam etti ve 2.8434 TL'ye kadar geriledi. Ancak öğlen saatlerinde dolar, TL'ye karşı kayıplarını geri almaya başladı ve tekrar 2.86 TL seviyelerinden işlem görmeye başladı. Dolar/TL şu saatlerde 2.8644 TL'den alıcı buluyor.

Fed dün gece sonlanan toplantısında faizleri sabit tutma kararı alarak ABD'deki ılımlı ekonomik büyümenin ve "güçlü istihdam artışının" bu yıl politikayı sıkılaştırmasına izin vereceğini söylerken, faiz artış sayısındaki beklenti bu yıl için iki kez 0.25 puanlık artış olarak yenilendi.
Faizlerin yaklaşık 10 yıllık süreden beri ilk kez artırıldığı Aralık ayında 2016 için dört faiz artışı öngörülüyordu.

BİST-100 Fed sonrası yükselişle açıldı

 

Altın düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)