E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Derecelendirme kuruluşları düzeltme yapmalı"---

"Derecelendirme kuruluşları düzeltme yapmalı"

Derecelendirme kuruluşları düzeltme yapmalı
18 Eylül 2017 - 15:38 borsagundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Türkiye’nin 3. çeyrekte yüzde 7 büyümesini; derecelendirme kuruluşlarının da notlarla ilgili düzeltme yapmasını bekliyoruz” dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açıklanan büyüme rakamlarından sonra uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının tavrını merakla beklediklerini belirtti. Yılmaz, "Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 7 büyümesini öngörüyoruz. Dolayısıyla derecelendirme kuruluşlarının da tutarlı olup notlar ile ilgili gerekli düzeltmeleri yapmalarını bekliyoruz" dedi. Yılmaz, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye yönelik son dönemdeki haksız ve politik tavırlarını Sabah'a değerlendirdi.

EN YÜKSEK BÜYÜME GELİYOR

Bu kuruluşların, "büyüme perspektifi zayıf" diyerek Türkiye'nin kredi notlarını kırdığını hatırlatan Yılmaz, "Türkiye tekrar hızlı bir büyüme trendine girdi. Önümüzdeki rakamlar Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 7'lik bir büyüme rakamını yakalayacağının göstergesi. En yüksek büyüme üçüncü çeyrekte olacak. Dördüncü çeyrekte de iyi bir rakam bekliyoruz" dedi. Yıl sonu büyüme rakamının Orta Vadeli Program'da belirlenenin çok üstünde olacağını vurgulayan Yılmaz, büyümenin yüksek çıkmasının en önemli nedeninin yatırımlar ve dış ticaretteki artışlar olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Bu da kaliteli bir büyüme anlamına geliyor" dedi. Yapılacak reformlarla ekonominin çok daha güçlü hale geleceğinin de altını çizen Yılmaz, kredi derecelendirme kuruluşlarının ortaya çıkan büyüme rakamları sonrası yeni duruma göre pozisyonlarını gözden geçirmeleri gerektiğini belirterek, "Bakalım yapacaklar mı?" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aynalı Sazan18 Eylül 2017 19:26

    Türkiye'de dolaylı vergilerin ne kadar yüksek olduğunu,bu yüzden birçok mal ve hizmetin fiyatının pahalı olduğunu,ayrıca bundan rant sağlayanların varlığından haberdar olmak gerekir.asıl sebep bu,dövizle alakası pek yok

  • Kaçan Grup18 Eylül 2017 19:21

    Hormonlu büyüne ben olsam not artırmam daha da indiririm, sorunları çözmek yerine üstünü kapatmaya çalıştığınız için.

  • Keklik18 Eylül 2017 19:08

    Tuik rakamlarının gerçek olmadığını siz de biliyorsunuz. Yoksa dolar düşerken yaptığınız benzin zamlarının izahı yok

  • gerçek18 Eylül 2017 18:54

    bu kuruluşlara not indirimi ısmarlayıp,sonra da bundan siyasi çıkar elde etmek kimseye fayda sağlamaz...

  • Realist18 Eylül 2017 18:14

    Türkiye'de ki gibi emir talimatla sizin istediklerinizi yapmazlar.

  • gündem18 Eylül 2017 15:57

    sn.Bakanım hem onlar düzeltme yapmalı,hem de içerideki muhalifler kendilerini düzeltmeli.onların yaptığı yıkıcı siyasetin kimseye bir faydası yok..