E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCredit Agricole: TL 'zararı durdur' emirlerinden etkilenmiş olabilir---

Credit Agricole: TL 'zararı durdur' emirlerinden etkilenmiş olabilir

Credit Agricole: TL 'zararı durdur' emirlerinden etkilenmiş olabilir
23 Mayıs 2018 - 08:55 borsagundem.com

Credit Agricole'e göre TL'nin akşam saatlerindeki yukarı yönlü sert hareketinde “zararı durdur” emirlerinin tetiklenmesi etkili olabilir

Tokyo'da Credit Agricole CIB Döviz birimi idari direktörü Yuji Saito, Türk Lirası'nda akşam saatlerindeki sert düşüşe ilişkin “TL, işlemlerin New York'tan Tokyo'ya geçmesiyle birlikte 'zararı durdur' emirlerinin tetiklenmesi etkilenmiş olabilir.” dedi.

Credit Agricole'e göre TL'nin sert düşüşü, Merkez Bankası üzerindeki baskının arttığı bir dönemde işlem bölgesinin değişmesine (New York'tan Tokyo'ya) denk geldi.

Gün içi işlemlerde sert yükselmiş olan kurun akşam saatlerindeki yukarı yönlü sert hareketini açıklayabilecek bir haber akışı bulunmuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Manisali23 Mayıs 2018 12:26

    Cok açık bir şekilde belliki ülkemize kastı bir saldırı var.Seçimleri etkilemek ve kendi istekleri doğrultusunda hareket edecek bir Türkiye peşindeler.Milletçe geleceğimize sahip çıkalım baskılara boyun eğersek asıl o zaman kaybettiğimiz gündür.Bu günlerde geçecek.

  • gebzeli23 Mayıs 2018 11:16

    Liramız kan kaybediyor, fakirleşiyoruz. Nerde hükümet , nerde konuşmak için can atan cumhurbaşkanı danışmanı nerede yiğit öksüz nerede merkez bankası başkanı, nerede maliye bakanı, nerede nihat zeybekçi nerede seçimi gündeme getiren bahçeli, en iyisi seçimlerde bunların hepsini göndermek mi?

  • vatandaş23 Mayıs 2018 10:36

    Cumhurbaşkanı " yürütmenin başı olarak merkez bankasının vermiş olduğum sinyalleri dikkate alması gerekiyor "diyor. yanı merkez bankası benim direktiflerime göre pozisyon almalı diyor. durum böyle olunca da merkez bankasının bağımsızlığından söz edilemez. bu durum da yabancı yatırımcıları ürkütüyor ve hızla TL den çıkıyorlar. durum bundan ibaret olduğu halde başka suçlu aramaya gerek var mı ?

  • sonuç23 Mayıs 2018 10:14

    AKP ve RTE nin 16 yıllık icrası ve gelinen durum

  • atakan23 Mayıs 2018 10:11

    Nerde merkez bankası başkanı, nerde ekonomi bakanı, nerde ekonomi danışmanları nerdesiniz ? Neyi bekliyorsunuz ?Dolar 4.80 tl olmuş . Koltugunuzda rahat mı oturuyorsunuz ? Ya ekonominin gereğini yapın ya da istifa edin.

  • ahmet23 Mayıs 2018 10:52

    adamların kafa rahat .ayın 1 i maaşı al.kaç tl maaş alıyorlar bilmem.ikramiye filan.emekli oluncada 7000 tl maaş.tek cümleyle.TOK AÇIN HALİNDEN ANLAMAZ.

  • Kerim23 Mayıs 2018 09:26

    Fabrikaları satıp inşaatla büyümeyi hüner sanırsan ülke böyle kucağa oturur