E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBrexit sonrası BİST-100'de satış fırsatı---

Brexit sonrası BİST-100'de satış fırsatı

Brexit sonrası BİST-100'de satış fırsatı
22 Haziran 2016 - 09:38 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda Brexit oylaması sonrası piyasada yaşanabilecek yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılabileceğini belirtti

Brexit oylamasına saatler kala dünya piyasalarında temkinli iyimser bir seyir izleniyor. Sterlin, FTSE gibi temel göstergelerde yukarı yönlü dalgalı seyir yatırımcıların hop oturup hop kalksalar da İngiltere’nin Avrupa Birliğinde kalacağına inanmaya devam ettiğini gösteriyor. Son yayınlanan anketlerde Survation 1 puan ile, YouGov 2 puan ile, ORB 7 puan ile Avrupa birliğinde kalma ihtimalinin daha yüksek olduğuna işaret ediyor. Ancak piyasalar anketlerden çok müşterek bahis sitelerinde kalma ihtimalinin %63’ten %79’a yükselmesini önemsiyor.
Hızlı çıkışın ardından soluklanan Borsa İstanbul dün yatay bir seyir izleyerek gelişmekte olan borsaların hafif gerisinde kaldı. Merkez Bankası’nın Brexit riski falan demeyip dolu dizgin faiz indirmeye devam etmesi piyasalarda önemli bir etki yaratmadı.
Piyasalar fırtına çıkmadığı müddetçe Merkez Bankası’nın faiz indirmeye devam edeceğine ikna olmuş durumda. Genel beklenti Merkez Bankası’nın önümüzdeki aylarda faizlerde 50 ila 100 baz puan daha indirime gideceği yönünde.
Ancak geçmiş dönemlerden farklı olarak Merkez Bankası’nın faiz indirimleri Borsa İstanbul’da olumlu bir hava yaratamıyor. Ulusal tasarrufların düşüklüğü ve yabancı sermayenin gelmekte nazlı davranması Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin mevduat ve kredi faizlerine sınırlı oranda yansımasına yol açıyor.
Brexit oylaması öncesinde yurtdışı piyasalarda ve Borsa İstanbul’da dar alanda sıkışık bir seyir bekliyoruz. Perşembe günü yapılacak oylama öncesinde veya sonrasında yaşanabilecek yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılabileceğine inanıyoruz. Yükselişlerde piyasanın önündeki ilk direnç seviyeleri olarak 78.000 ve 78.400 seviyeleri öne çıkıyor.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 22.06.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 22.06.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)